Rezervă în Liga Florilor, de netrecut în poarta Muntenegrului. Jucătoarea care a lăsat România acasă

Data: 22 martie 2021, 11:20 | Autor: Kadi Bulgakov

Ljubica Nenezic a făcut un meci de vis împotriva României. Cel de-al doilea portar al echipei Dunarea Braila a strălucit.

Muntenegreanca a prins o formă de vis în fața „tricolorelor” având 14 intervenții salvatoare, cu cinci mai multe decât au reușit portărițele României, Dedu și Dumanska, care au contabilizat împreună doar 9 intervenții.

Jucătoarea Muntenegrului a închis poarta in special în fața celor patru extreme ale României care din 14 șuturi pe poartă au reușit să înscrie doar 6 goluri, asta însemnând un procentaj sub 50%.

Și în privința aruncărilor de la 7 metri România a avut probleme, reușind doar 4 goluri din 8 aruncări, având chiar 3 ratări consecutive.

Evoluția extraordinară a portarilor atât în meciul cu România dar și împotriva Norvegiei, este unul dintre motivele care stau la baza acestei performanțe notabile a Muntenegrului, așa că am discutat cu Rasmus Poulsen, fostul antrenor secund al CSM București, despre pregătirea din acest weekend.

• Te-ar putea interesa și Programul meciurilor transmise la tv în perioada 22 – 28 martie 2021

Ce a contribuit la performanta portarilor din Muntenegru?
Rasmus Poulsen: Este întotdeauna portarul cel care trebuie să oprească mingile indiferent de ceea ce se întâmplă pe teren, așa că pentru Ljubica a fost un weekend foarte bun. Este adevărat că ne-am concentrat în zilele premergătoare meciurilor și am lucra în plus cu portarii.

În timpul săptămânii petrecute aici, în Muntenegru, am avut șansa de a vorbi cu portarii despre stilurile lor și de a le oferi punctul meu de vedere.

Pentru ambele meciuri am avut câte două întâlniri pentru pregătirea video, la care au participat cei 3 portari, antrenorul pentru portari și eu. Pregătirea are in spate zeci de ore de analiză video a jocurilor anterioare ale celor două echipe adverse.

Am analizat toate jucătoarele Norvegiei și Romaniei, stilul în care aruncă la poartă și ce strategie poate fi implementată pentru a para loviturile. Și se pare că a functionat.
Bineînțeles, pentru că ne-am concentrat pe meciul împotriva României ca fiind cel mai important.

Dar așa cum am spus, un lucru este să vorbim despre asta, altceva este să o facem. Am avut niște portari foarte buni care și-au făcut treaba extraordinar.

rasmus-poulsen-skovde-handbal

• Te-ar putea interesa și România a învins Muntenegru, dar a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Muntenegru a arătat foarte bine în aceste două meciuri. Se poate bate pentru aurul olimpic?

Rasmus Poulsen: Muntenegru joaca mereu doar pentru victorie și este acesta este obiectivul suprem. Pregătirea este în această direcție așa că rămâne să vedem cum vor evolua lucrurile.

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!