România a învins Israel la turneu de calificare pentru Campionatul Mondial de handbal masculin

Data: 8 ianuarie 2022, 10:14 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipa națională de handbal masculin a României s-a impus în fața Israelului în cadrul turneului de calificare pentru Campionatul Mondial de handbal masculin de la Cluj-Napoca

„Tricolorii” au învins cu scorul de  33-30 (18-18). Principalii marcatori români au fost Grigoraş cu 8 goluri, Thalmaier cu 6 goluri și Şimicu cu 5 goluri. De la Israel s-a remarcat Lumbroso cu 9 reuşite.

România va ma juca duminică, 9 ianuarie, împotriva Moldovei. Partida va începe la 18:05 și va fi transmisă în direct la TVR 1.

Naționala României mai avea de disputat la acest turneu și o partidă împotriva Ciprului. Din cauza îmbolnăvirilor cu Covid-19,  formația cipriota s-a retras de la turneu,  astfel că România a câștigat partida cu 10-0 și a primit 2 puncte, iar Cipru va încheia pe ultimul loc la turneul 3.

Primele două clasate în grupa preliminară 3 se califică în prima fază play-off a CM2023. În total, opt echipe se vor califica în prima fază play-off, în care vor întâlni ultimele opt clasate la CE2022, în dublă manşă eliminatorie, cu partide programate între 14-20 martie.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Sursă foto: FRH – Federația Română de Handbal

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!