România, la un pas de organizarea Europenelor de volei! Oficialii CEV vor face în curând o vizită în România

Data: 10 ianuarie 2018, 13:27 | Autor: Kadi Bulgakov

După ce a organizat în 2017 Campionatul European de gimnastică și o grupă a turneului final continental la baschet masculin, România este foarte aproape de a primi organizarea unui alt eveniment important: o grupă a Campionatului European de volei senioare din 2020.

Prezent la Ploiești, acolo unde federația de specialitate a organizat cu succes turneele de calificare ale naționalelor de juniori la CE, președintele FR Volei Gheorghe Vișan a dezvăluit că oficialii CEV (Confederația Europeană de Volei) vor vizita România pe 16 ianuarie pentru discuții preliminare în vedera organizării Europenelor de senioare din 2020.

Președintele forului continental, sârbul Aleksandar Boricic va discuta la București cu Mihai Covaliu (președinte COSR), cu Marius Dunca (Ministrul Tineretului și Sportului) și cu reprezentanți ai Guvernului (România trebuie să prezinte o scrisoare de garanție pentru a putea candida la organizarea CE).

România a organizat ultima oară Campionatul European de Volei în urmă cu jumătate de secol. În 1963, la București, naționala de seniori cucerea titlul continental, iar tricolorele obțineau bronzul. Tot atunci, lua ființă în mod oficial CEV (Confederația Europeană de Volei).

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!