România a învins Turcia și va juca cu Brazilia pentru locul 5 la Campionatul Mondial de Volei U18

Data: 29 septembrie 2021, 13:22 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipa națională de volei feminin U18 a României a învins marți echipa similară a Turciei, vicecampioana Europei, în primul meci pentru locurile 5-8 de la Campionatul Mondial din Mexic.

Naționala U18 antrenată de Marius Macarie s-a impus la capătul a patru seturi. Scorul pe seturi a fost următorul: 3-1 (25-20, 23-25, 25-18, 25-19).

Punctele României au fost reușite de Tara Cristea (16), Paula Partnoi (14), Teodora Iancu (13), Ștefania Cheluță (13), Andra Badiu-Savu (10), Iarina Axinte (5), Beatrice Iliescu (1).

România va juca miercuri seara meciul pentru ocuparea locului 5 în clasamentul final contra Braziliei. Sud-americancele au învins Polonia cu scorul de 3-2 (25-17, 22-25, 25-22, 19-25, 15-11).

📺 Partida va începe la ora 22.00 și va fi transmisă în direct la acest link https://www.youtube.com/c/volleyballworld

Iarina Axinte, coordonatoarea naționalei României, după victoria cu Turcia: ”Am fost atât de motivate pentru a le învinge… Nu învinsesem Turcia niciodată, așa că am jucat cu inimile. Este un rezultat superb. Această victorie cu Turcia la Campionatele Mondiale a făcut să merite cu prisosință toată munca mea din cei 9 ani de când am început voleiul”.

Marius Macarie, antrenorul naționalei U18 a României, după victoria cu Turcia: ”Am vorbit cu fetele înainte de meci și le-am spus că toată presiunea este pe Turcia, pentru că este vicecampioana Europei. Turcia a venit după o înfrângere dificilă suferită în sferturile de finală și cu siguranță a resimțit acest lucru și contra noastră. În primul set am schimbat între ele universalul (Ștefania Cheluță) cu extrema (Teodora Iancu) și asta a făcut diferența. Contra Braziliei nu avem nimic de pierdut, ne vom face jocul nostru”.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Foto: FIVB
Sursă: Federația Română de Volei

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!