Rugby: A inceput noul sezon al SuperLigii CEC Bank

Data: 10 septembrie 2018, 21:31 | Autor: Nănuț Mădălina

Sambata, 9 septembrie 2018, s-au disputat primele meciuri din noul sezon competitional 2018-2019 al , al celei mai importante competitii din rugbyul intern romanesc, SuperLiga CEC Bank la rugby. In acest sezon s-au aliniat la start 8 echipe: SCM Timisoara, SCM Gloria Buzau, CSM Stiinta Baia Mare, ACS Tomitanii Constanta, CSA Steaua, CS Universitatea Cluj, CSM Bucuresti si CS Dinamo Bucuresti.

CSM Bucuresti s-a impus in cadrul primei etape, scor 38-9, in fata formatiei CS Dinamo Bucuresti. Meciul s-a jucat pe Stadionul Olimpia.

Partida a început cu Tigrii în ofensivă și scorul a fost deschis de aripa Jack Cobden, eseul acestuia fiind transformat de Florin Vlaicu. Același Florin Vlaicu a reușit să transforme și eseurile marcate de Valentin Calafeteanu și de Florin Bărdașu pe când Dinamo a marcat în urma unei lovituri de pedeapsă și la pauză scorul era 21-3.

În repriza secundă, Dinamo a fost cea care a marcat primele puncte în urma a două lovituri de pedeapsă dar Tigrii au ripostat prin alte două eseuri transformate pentru a stabili scorul final al partidei, 38-9, în urma căruia au obținut și punctul bonus ofensiv.

Festival de eseuri în Ghencea

CSA Steaua Bucuresti a inceput noul sezon al Superligii Nationale cu o victorie categorica repurtată împotriva celor de la Universitatea Cluj, cu scorul de 75-15.

Universitatea Cluj a marcat un eseu la prima acțiune a meciului, după care Melinte a înscris un prim eseu venind la suport pentru off-load-ul lui Neagu. Cei doi au inversat rolurile la eseul al doilea, Melinte fiind pasator iar Neagu cel care a plonjat. Tot de pe aripă, de la Robert Neagu, a venit al treilea eseu, toate fiind transformate de Melinte. La pauză, roș-albaștrii au condus cu 21-12.

Condiția fizică a făcut ca, din minutul 41 încolo, diferența pe tabela de marcaj să crească și mai mult. Rugbistii de la Steaua Bucuresti au jucat inteligent, menajând înaintarea prin evitarea grămezilor ordonate și pasele rapide pentru jocul deschis. Încercările stelistilor au fost foarte spectaculoase, marcatorii reprizei secunde fiind Damian Strătilă, Ionuț Dumitru, Melinte, după un duel aerian, Marcel Rusu, Tudor Boldor, Kuselo Moyake, Florin Ioniță și Diaconescu. De remarcat altruismul lui Neagu care a refuzat hattrick-ul pasând de două ori în terenul de țintă advers, pentru coechipieri care astfel și-au trecut numele pe lista marcatorilor.

Victorie si bonus ofensiv pentru campionii Romaniei – Timisoara Saracens

CSM Timisoara a inceput de asemenea noul sezon la SuperLigii CEC Bank cu o victorie fara probleme in fata formatiei SCM Gloria Buzau, partida disputata pe Stadionul Gheorghe Rascanu din Timisoara. Rezultat final SCM Timisoara – SCM Gloria Buzau 51-6.

La pauza, formatia gazda conducea cu punct bonus ofensiv, 36-3, după cele 5 eseuri, primele două semnate Tevita Manumua, două semnate Cătălin Fercu, iar ultimul Michael Stewart. Luke Samoa a transformat 4 dintre cele 5 eseuri și a transformat o lovitură de penalizare, în timp ce oaspeții au înscris o lovitură de penalizare.

In repriza a doua au mai înscris pentru Timișoara Saracens Vlăduț Zaharia și Marian Dreneceanu, din efortul colectiv al grămădarilor echipeu, în timp ce oaspeții de la SCM Gloria Buzău RUGBY au mai înscris 3 puncte din penalizare.

In cel de al patrulea meci al zilei, CSM Stiinta Baia Mare a trecut de formatia ACS Tomitanii Constanta la scorul de 52-11(14-6).

CSM Știinta Baia Mare a incheiat etapa inaugurala cu opt eseuri, sapte dintre acestea fiind sustinute de transformările centrului de 24 de ani Alexandru Bucur.In ultimele secvențe ale partidei dintre C.S.M.Știința Baia Mare – A.C.S.Tomitanii Constanța, Christopher Dudman aduce singurul eseu al marinarilor.

Sursa: www.csmbucuresti.ro, www.csasteaua.ro, FB- Timisoara Saracens Rugby Club, FB- CSM Ştiinţa Baia Mare

Urmarește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!