Rugby: Meciul dintre România și Belgia se joacă la Craiova

Data: 5 ianuarie 2021, 23:23 | Autor: Nănuț Mădălina

Naționala de rugby a României va întâlni, duminică, 7 februarie, ora 15:30, în meciul restanță din ediția 2020 a Rugby Europe Championship, Belgia. Partida se va disputa în premieră la Craiova, pe Stadionul Ion Oblemenco. Întâlnirea va avea loc fără spectatori, respectând toate normele sanitare în vigoare, și va fi transmisă în direct pe TVR 1.

“Partida cu Belgia este una foarte importantă pentru noi, astfel că le mulțumim gazdelor din Craiova pentru posibilitatea pe care ne-au oferit-o de a juca pe această arenă. Facilitățile de care vom dispune aici vor constitui un plus și sperăm să facem un spectacol sportiv și să câștigăm meciul.”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

În această etapă, pe lângă meciul România – Belgia, se vor mai disputa Georgia – Rusia și Spania – Portugalia.

Ultima etapă a Rugby Europe Championship, programată pentru data de 14 martie 2020, a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Meciurile restante au fost reprogramate pentru data de 1 noiembrie 2020, după care au fost amânate încă o dată, tot din cauza situației sanitare.

După aceste partide restante va debuta ediția 2021 a Rugby Europe Championship, ediție care marchează debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franța 2023 pentru zona europeană. Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiției 2021 – 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare. Programul exact el ediției din anul acesta va fi anunțat complet după disputarea restanței din ediția 2020, informează Federaţia Română de Rugby.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!