Rugby: Romania intalneste Georgia in primul meci din noul sezon al Rugby Europe International Championship | “Tricolorii” se reunesc la Snagov pentru primul cantonament

Data: 10 ianuarie 2019, 15:21 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipa nationala de rugby a Romaniei va debuta in data de 9 februarie in noul sezon al Rugby Europe International Championship pe teren propriu impotriva Georgiei, campioana en-titre. In aceasta editie a REIC, Romania va disputa trei meciuri pe teren propriu si doua in deplasare, la Madrid si Bruxelles.

Astfel, Romania va disputa la Cluj, pe Cluj Arena, meciul impotriva Georgiei de pe 9 februarie si la Botosani, pe Stadionul Municipal, meciurile cu Germania si Rusia, de pe 16 februarie, respectiv 9 martie. Ora de incepere a partidelor este 14:00.

Meciul dintre Romania si Georgie este transmis in direct la Telekom Sport.

Sezonul 2019 al REIC va incepe pe 9 februarie, cand Stejarii vor infrunta detinatoarea trofeului, Georgia, cele doua echipe intalnindu-se in premiera pe Cluj Arena. Romania a mai jucat pe acest stadion si in sezonul 2018 al REIC, cand a intalnit Germania (85-6) si Rusia (25-15).

Apoi nationala de rugby va reveni la Botosani, dupa 8 ani. Ultimul meci de rugby international jucat acolo, pe Stadionul Municipal, a fost in iunie 2010. Este vorba de partida din prima faza a recalificarilor la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda 2011, cand Stejarii s-au impus in fata Ucrainei cu 61-7.

Nationala de rugby a Romaniei se va reuni pentru prima data in acest an pe 13 ianuarie pentru a sustine un cantonament de pregatire fizica in vederea debutului in Rugby Europe International Championship 2019. Stagiu va avea loc intre 13 ianuarie si 18 ianuarie la Snagov.

La acest stagiu au fost convocati numai jucatorii din campionatul intern, mai putin cei de la Timisoara Saracens, echipa care evolueaza in Challenge Cup si care va sustine pe 11 si 18 ianuarie ultimele doua meciuri din Grupa 1. Exceptie face Catalin Fercu, care se alatura Stejarilor, acesta nefacand deplasarea cu sarazinii din Banat din cauza problemelor pe care le are legate de zborul cu avionul. Reunirea lotului va avea loc duminica, 13 ianuarie, la sediul Federatiei din Bulevardul Marasti, nr. 18-20, ora 10:00.

Astfel, au fost convocati 23 de sportivi, 12 inaintasi si 11 jucatori de treisferturi, provenind de la 4 cluburi: CSM Bucuresti, CSA Steaua, CSM Stiinta Baia Mare si SCM Timisoara. Pentru acest stagiu de pregatirea jucatorilor se va ocupa Danie de Villiers – antrenor, James de Lacey si Florin Tasca – preparatori fizici, Vlad Ilie – doctor si Marius Todosi – kinetoterapeut.

Jucatorii convocati pentru acest stagiu:
Pilieri: Alexandru Savin (CSM Bucuresti), Petru Tamba (CSA Steaua), Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), Alex Gordas (CSM Bucuresti)
Taloneuri: Florin Bardasu (CSM Bucuresti), Ovidiu Cojocaru (CSM Stiinta Baia Mare),
Linia a II-a: Marian Drenceanu, Andrei Iurea (CSM Stiinta Baia Mare)
Linia a III-a: Damian Stratila (CSA Steaua), Adrian Ion (CSM Bucuresti), Kamil Sobota (CSM Bucuresti), Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare)
Mijlocasi la gramada: Florin Surugiu (CSA Steaua), Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti)
Mijlocasi la deschidere: Daniel Plai (CSA Steaua), Ionel Melinte (CSA Steaua)
Aripi: Ionut Dumitru (CSA Steaua), Eduard Bencea (CSA Steaua), Nicolas Onutu (CSM Bucuresti)
Centri: Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), Alexandru Bucur (CSM Stiinta Baia Mare), Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti)
Fundas: Catalin Fercu (SCM Timisoara)

Meciurile Romaniei in Rugby Europe Championship 2019
9 februarie, Cluj (Cluj Arena)
Romania – Georgia
16 februarie – Botosani (Stadionul Municipal)
Romania – Germania
3 martie – Madrid
Spania – Romania
9 martie – Botosani (Stadionul Municipal)
Romania – Rusia
17 martie – Bruxelles
Belgia- Romania

Sursa: https://frr.ro/

Urmarește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!