Scrima: Ana Maria Popescu – Campioana la Doha

Data: 27 ianuarie 2020, 13:10 | Autor: Nănuț Mădălina

Ana Maria Popescu a castigat medalia de aur la Grand Prix-ul de spada de la Doha.

Calificată direct pe tabloul principal, Ana a învins-o fără probleme pe franțuzoaica Camille Nabeth (15-10), pentru ca în turul următor să treacă de Katrina Lehis, din Estonia, pe care a învins-o cu 15-9. În optimi, românca a avut-o ca adversară pe Jung Hyojung, din Coreea de Sud, pe care a spulberat-o cu un 15-6 sec, care i-a adus calificarea în sferturi. Aici a înfruntat-o pe americanca Katharine Holmes, componentă a echipei Statelor Unite care a cucerit titlul mondial în 2018, la Wuxi. Meciul a fost dificil, dar Ana s-a impus cu 10-9 și a mers în semifinalele concursului.

Adversara din penultimul act a fost rusoaica Tatiana Andriușina, de care Ana a dispus cu 15-5. Calificare în finală și meci împotriva italiencei Mara Navarria, campioana mondială de la individual, din 2018, de la Wuxi. Campioana noastră a dominat finala, a învins cu 15-9 și a câștigat medalia de aur a concursului din Qatar.

Amalia Tătăran a părăsit concursul din Qatar după primul tur al tabloului principal, fiind eliminată de estoniana Kristina Kuusk, în fața căreia a cedat cu 11-15. Amalia a ocupat, la final, poziția a 52-a în clasamentul general.

Foto: FIE/Bizzi Team

Sursa: Federatia Romana de Scrima

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!