Scrimă: Echipa masculină U23 a obținut aurul la Europenele de la Plovdiv

Data: 2 iunie 2019, 17:53 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipa masculină de sabie a României alcătuită din Razvan Ursachi, George Dragomir și Codrin Cozmuleanu a câștigat sâmbătă, 1 iunie, medalia de aur la Campionatul European U23 de la Plovdiv.

România a învins Ungaria cu 45-39, apoi a tras cu Italia în semifinale. Tricolorii au condus în permanență și chiar dacă italienii s-au apropiat amenințător în ultimele două relee, românii s-au impus cu 45-44. În finală, România a înfruntat Germania. Nemții au condus, iar tricolorii au reușit să treacă în avantaj abia după releul al șaptelea. Din acel moment Ursachi, Cozmuleanu și Dragomir au luptat extraordinar, au reușit să păstreze avantajul , iar finalul a fost electrizant, cu o victorie la limită, dar uriașă: România – Germania 45-44 și tricolorii sunt campioni europeni pe echipe la sabie! Felicitări echipei – unde nu trebuie să-l uităm pe Matei Cidu, și antrenorului Cosmin Hancianu!

La spadă fete, România (Alexandra Predescu, Bianca Benea, Denisa Barosan, Mihaela Leonte – antrenor Cornel Milan) a pierdut în sferturi cu Polonia (30-45) și a luptat în turneul de clasament pentru locurile 5-8. Aici, româncele au învins Estonia (45-38) și Rusia (44-43) clasându-se în final pe locul 5.

În al treilea concurs al zilei, echipa feminină de floretă (Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Ana Boldor, Emilia Corbu – antrenor Florin Gheorghe) a fost învinsă de Polonia, cu 43-20, și a luptat pentru o clasare pe locurile 5-8. Învinse de Germania cu 42-34, floretistele s-au revanșat printr-o victorie cu Slovacia (44-36) și au încheiat competiția pe locul 7. Felicitări fetelor și antrenorilor de la spadă și floretă!

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Sursa: Federatia Romana de Scrima

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!