Tinerii români au câștigat trei din cele patru titluri de la „Soul Cup” în Turcia

Data: 30 martie 2021, 16:13 | Autor: Nănuț Mădălina

Soul Cup”, un foarte puternic turneu Tennis Europe de Categoria 1 la U12, a fost dominat categoric de jucătorii din România, care au câștigat trei din cele patru titluri puse în joc, informează Federația Română de Tenis.

Eric Niță și Erik Neacșa, la băieți, și Karina Maria Capuzu și Giulia Safina Popa, la fete – campioni de dublu.

Eric Niță, dublu campion în Turcia, la „Soul Cup”.

Cea mai importantă performanță a reușit-o, fără doar și poate, Eric Maximmilian Niță, jucătorul celor de la S&F Tennis System Club Sportiv de Tenis, dublu campion la ediția din acest an.

Venit din calificări, Eric a avut parte de meciuri foarte solicitante, de câte trei seturi, până în momentul în care a ajuns în „careul de ași„. În semifinale, și în finala cu ucraineanul Ivan Ushakov, Eric Niță a avut nevoie de câte două seturi pentru a intra în posesia trofeului.

În ultimul act al acestui turneu a fost 6-1, 6-2, pentru Campionul României, cel care avea să plece de la Istanbul cu doupă trofee.

Eric Niță și Erik Adrian Neacșa (Asoc. Tenis Club Victor Hănescu), au făcut echipă în turneul de dublu, cei doi reușind să se impună fără să piardă vreun set. Finala jucată împotriva perechii turce, Eren Kip /Leo Ozan Sheehan, a fost o simplă formalitate, românii reușiond să se impună cu un categoric 6-2, 6-1.

În turneul de dublu al fetelor, însă, finala, câștigată tot de două jucătoare din România, a fost mult mai disputată. Karina Maria Capuzu (Asociatia Harry Tennis Club ) și Giulia Safina Popa (CSM Oradea) au trecut cu 6-4, 1-6, 10-4, de perechea formată din Lia Belibova, din Republica Moldova, și Luna Vujovic, din Serbia.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!