Tomas Ryde, noul antrenor al naționalei feminine de handbal

Data: 10 mai 2019, 19:18 | Autor: Nănuț Mădălina

Tomas Ryde este noul antrenor al echipei naționale de handbal feminin a României, după ce Federația Română de Handbal a încheiat colaborarea pe cale amiabilă cu selecționerul Ambros Martin, contractul acestuia urmând să acopere ciclul de până la finalul Jocurilor Olimpice – Tokyo 2020.

Tomas Ryde se află pentru a doua oară la cârma naționalei României, antrenând reprezentativa tricoloră la două competiții majore, Campionatul Mondial de Handbal (Danemarca 2015) unde a reșit să obțină medalia de bronz, și Jocurile Olimpice – Rio 2016. Prima competiție la care România va fi condusă de pe bancă de către Tomas Ryde va fi Trofeul Carpați, programat să aibă loc la sfârșitul acestei luni (31 mai-2 iunie) la Brăila, la care vor participa România A și B, precum și naționalele Angolei și Japoniei.

Alexandru Dedu, președinte FRH: În urma unor discuții avute cu antrenorul Ambros Martin, am decis, de comun acord, să încheiem contractul de colaborare. Aș vrea să îi mulțumesc pentru ce a făcut pentru noi. A creat o atmosferă de profesionalism cu zâmbetul pe buze și vreau să îi urez succes în tot ce va face de acum înainte. Împreună cu echipa pe care o conduc, ne-am aplecat către un antrenor care cunoaște România, care a adus ultima medalie pentru România la handbal feminin și sunt foarte fericit să vă anunț că noul antrenor al echipei naționale feminine de handbal a României va fi, din nou, Tomas Ryde, în vederea Jocurilor Olimpice-Tokyo 2020 și tot parcursul de până atunci. 

Tomas RydeSunt onorat că mi s-a oferit posibilitatea să redevin antrenorul uneia dintre cele mai bune echipe naționale din lume. Nu am ezitat nicio secundă pentru că îmi place foarte mult să lucrez aici, îmi plac echipa și stafful, este o provocare pe care mi-o doresc. Privind din exterior către România, am observat progresul realizat în ultimii ani, atât al jucătoarelor cât și în ceea ce se întâmplă înafara sălilor de sport, sunt plăcut impresionat. Sunt fericit să fiu înapoi în România, știu ce trebuie făcut și mulțumesc pentru încrederea acordată.

………..

Ambros Martina condus de pe bancă naționala României la trei competiții majore (Euro 2016, 2018 și Campionatul Mondial 2017), reușind să obțină locul 4 la europeanul francez, după un parcurs foarte bun care a inclus o victorie memorabilă în fața Norvegiei.

Alexandru Dedu, președinte FRH: Vreau să îi mulțumesc lui Ambros Martin pentru ceea ce a făcut pentru noi. S-a înhămat la o muncă dură, a luat decizii corecte și a creat o atmosferă de profesionism în toate sensurile, un profesionism cu zâmbetul pe buze, la lotul național. Vreau să îi urez mult succes în ceea ce va face de acum încolo și multă sănătate. Este un om de mare calitate!

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!