Baschet masculin: U-Banca Transilvania Cluj a obtinut a doua victorie in grupa G a FIBA Europe Cup

Data: 30 octombrie 2019, 11:10 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj s-a impus marti, 29 octombrie, in fata echipei BC Balkan Botevgrad din Bulgaria. Partida a contat pentru etapa a 2-a a Grupei G a FIBA Europe Cup.

Clujenii s-au impus cu scorul de 92-80 si ajung astfel la a doua victorie in Grupa G. Principalii marcatori ai partidei au fost Richard 19 puncte, pentru U BT Cluj, respectiv Callahan 16, pentru oaspeţi.

Formația antrenată de Dusko Vukosevic și Mihai Silvășan ocupă primul loc în clasament, cu un total de șase puncte.

KERRON JOHNSON, jucător U-Banca Transilvania: „Este important că am câștigat acest joc și că ne-am apărat avantajul propriului teren. Voiam să terminăm meciul în forță, dar timp de trei sferturi am evoluat la înălțime și suntem mulțumiți. Băieții au fost concentrați, voiam o mare victorie. Noi muncim în continuare, nu ne gândim la situația din grupă. Nu m-am gândit pe parcursul meciului nici la faptul că pot să reușesc un triple-double. Eram doar concentrat să câștigăm. Ar fi fost frumos să izbutesc un triple double, însă mă mulțumesc și cu rezultatul din această seară.”

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:Nu pot decât să felicit jucătorii pentru atitudinea avută. Și-au dorit din primul minut să aibă un meci mare din punct de vedere defensiv și ofensiv. Ne-a ieșit în mare parte, dar am un mic gust amar. La final, în loc să creștem diferența, i-am lăsat să se apropie. S-a întâmplat așa pe fondul introducerii unor baschetbaliști de pe banca de rezerve. A fost decizia mea și mi-o asum. Una peste alta mă bucură victoria, mă bucur că avem 2-0 în grupă și că facem pași importanți spre calificare. Fiecare meci este important. Urmează o deplasare grea în Rusia, jucăm cu Enisey, care este pe hârtie cea mai valoroasă formație din grupă. Până atunci ne concentrăm totuși la Derby-ul Ardealului cu Sibiul, e un meci important pentru noi și pentru suporteri. Vrem să ne refacem până la ora jocului și să avem o evoluție foarte bună.”

Formaţia antrenată de Mihai Silvăşan s-a calificat în grupa G după eliminarea echipei kosovare KB Rahoveci, în preliminarii, cu 98-73 şi 91-47.

Tot miercuri, în grupa D, CSM Oradea va juca în deplasare, cu Bahcesehir Istanbul, iar CSU Sibiu va primi vizita elveţienilor de la Fribourg Olympic.

În etapa viitoare, U Banca Transilvania Cluj va juca în deplasare, în 6 noiembrie, cu Enisey.

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

Sursa: www.u-bt.ro

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!