Volei feminin: Ioana Baciu și-a prelungit contractul cu Volei Alba Blaj. Universal din Croația pentru campioana României

Data: 1 august 2019, 20:44 | Autor: Nănuț Mădălina

După prezentarea coordonatorilor de joc din sezonul 2019-2020, Volei Alba-Blaj, campioana României la volei, a făcut cunoscut și numele voleibalistelor care vor activa pe poziția de universal/fals în noul sezon.

Astfel pe poziția de universal/fals, Volei Alba-Blaj va conta în noul sezon competițional pe Ioana Baciu(România) și Sanja Popović-Gamma (Croația).

SANJA POPOVIĆ-GAMMA (1,90 m) este o internațională croată născută la data de 31 mai 1984, la Rijeka, care a jucat în cele mai puternice campionate din Europa: Italia, Rusia, Polonia și Turcia. De-a lungul carierei a evoluat pentru echipele ŽOK Rijeka și HAOK Mladost din Croația, Asystel Novara și Chieri Volley din Italia, Beşiktaş Istanbul (Turcia), Sirio Perugia (Italia), GS Caltex Seoul (Coreea de Sud), VK Prostějov (Cehia), Muszynianka Muszyna (Polonia), Dynamo Moscova (Rusia), Organika Budowlani Łódź (Polonia), Leningradka ST Petersburg (Rusia), MKS Dąbrowa Górnicza (Polonia), Neruda Volley (Italia), Samsun BŞB Anakent (Turcia) și KPS Chemik Police (Polonia). Este componentă a naționalei Croației, cu care se pregătește, în prezent, pentru turneul final al Campionatului European de volei feminin, ce se va desfășura, în perioada 23 august – 8 septembrie 2019, acolo unde echipa țării sale va întâlni, în grupa C, la Budapesta, naționala României.


IOANA MARIA BACIU (1,85 m), născută la Târnăveni, pe 4 ianuarie 1990, va fi pentru al doilea an consecutiv componentă a echipei Volei Alba-Blaj, cu care a cucerit, în sezonul trecut, campionatul și Cupa României și a disputat finala Cupei CEV. Ioana Baciu a mai jucat la CSU Medicina Târgu Mureș, Dinamo București, Știința Bacău, Ladies in Black Aachen (Germania) și CSM București, echipă cu care a câștigat campionatul și Cupa României în 2018. Ioana Baciu, care în sezonul trecut a fost pe primul loc în statistica punctelor reușite pentru Volei Alba Blaj, se află în prezent în pregătiri cu naționala României în vederea participării la turneul final al Campionatului European de volei feminin, jucătoarea echipei blăjene contribuind decisiv la calificarea naționalei feminine de volei la turneul final ce va începe pe 23 august.

Pe postul de coordonator , Volei Alba-Blaj va conta în sezonul 2019-2020 pe Femke Stoltenborg (Olanda) și Aleksandra Ćirović (Serbia)

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

Sursa: Volei Alba Blaj

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!