Volei feminin: Rezultate si clasament in Divizia A1 dupa etapa a 2-a din Faza a II-a | Actiunea „Servim pentru Alexandra” a avut efectul dorit la Lugoj

Data: 12 martie 2018, 15:18 | Autor: Nănuț Mădălina

Etapa a 2-a din Faza a II-a a Diviziei A1 la volei feminin s-a disputat in weekend-ul ce tocmai s-a incheiat. Din cele trei partide disputate, doua s-au incheiat la capatul a cinci seturi, iar in al treilea meci al etapei s-au jucat patru acte.

Volei Alba Blaj a reusit sa se impuna pe terenul liderului, CSM Bucuresti, la capatul a 125 de minute de joc. Sala Elite din Capitala a fost gazda unei partide extrem de disputate. Dupa 2-0 la seturi pentru echipa oaspete, echipa din Bucuresti a relansat partida, astfel ca victoria s-a obtinut in setul decisiv. Pentru echipa antrenata de Darko Zakoc, victoria impotriva echipei din Bucuresti reprezinta prima revansa din acest campionat, dupa ce ambele meciuri din sezonul regulat au fost castigate de CSM Bucuresti.

Un alt meci de 5 seturi s-a disputat la Lugoj, acolo unde echipa din localitate a primit vizita formatiei CSM Targoviste. In acest meci formatia gazda a condus cu 2-0 la seturi, dar experienta jucatoarelor oaspete le-a ajutat pe acestea sa egaleze si sa castige partida in setul decisiv, unde scorul a fost unul extrem de strans, 12-15.

Singur meci in care s-au castigat 3 puncte de catre o singura echipa le-a adus fata in fata pe Agroland Timisoara si CS Stiinta Bacau. Dupa ce in sezonul regulat cele 2 echipe si-au impartit victoriile, prima fiind obtinuta de echipa din Moldova si cea de a doua de timisorene, in Play Off situatia s-a inversat, astfel ca primul meci dintre cele doua echipe s-a incheiat cu victoria voleibalistelor antrenate de Bogdan Paul.

Bogdan Paul: „A fost o seară frumoasă pentru volei, a fost inspirată alegerea de a juca la sala I. K. Ghermănescu. Am fost primiți călduros, CSM Lugoj ne-a asigurat toate condițiile și pe această cale țin să le mulțumesc gazdelor noastre. Eu cred că am făcut o bună propagandă voleiului pentru că au fost două meciuri spectaculoase.

Lucrurile frumoase li se întâmplă celor curajoși. În momentul în care ai curaj, joci până la capăt și nu cedezi, când înțelegi de fapt că este un joc care se termină la ultimul punct indicat de arbitru, atunci se pot întâmpla lucruri frumoase. Nu am cedat, indiferent de scorul la care ne-am regăsit, iar faptul că fetele au înțeles acest lucru a contat foarte mult. Într-un final, atitudinea s-a materializat într-un rezultat extraordinar. Aceste trei puncte contează enorm în economia campionatului.”

Rezultatele etapei a 2-a din Faza a II-a a Diviziei A1 la volei feminin au fost urmatoarele:
CSM Bucuresti – CSM Volei Alba Blaj 2-3(22-25.23-25.25-21.25-18.10-15)
CSM Lugoj – CSM Targoviste 2-3(25-17.27-25.15-25.22-25.12-15)
ACS Agroland Timisoara – CS Stiinta Bacau 3-1(25-22.26-24.22-25.25-20)

In momentul de fata clasamentul in Divizia A1 la volei feminin se prezinta astfel:
1. CSM București 58 puncte (1 joc în plus)
2. Volei Alba Blaj 50 puncte
3. Știința Bacău 41 puncte
4. CSM Târgoviște 41 puncte
5. UVT Agroland 38 puncte
6. CSM Lugoj 20 puncte (1 joc în plus)

Servim pentru Alexandra”, campania de strângere de fonduri inițiată de CSM Lugoj și UVT Agroland Timișoara cu ocazia cuplajului voleibalistic de sâmbătă s-a dovedit a fi de un real succes. Acesta a fost generat de faptul că toate cele patru echipe prezente la Lugoj au servit pentru Alexandra și au donat sume de bani pentru fetița de 12 ani, care care suferă de o malformatie arterio-venoasă hemifață stânga cu extensie intraorbitală stânga până la nivelul chiasmei optice, sindrom Wyburn-Mason, stenoză aortica subvalvulară. Suma totală adunată în urma campaniei ”Servim pentru Alexandra” este de 11.825 de lei și 110 euro.

Au contribuit la reușita acțiunii Agroland Timișoara, CSM Târgoviște, Știința Bacău și CSM Lugoj, cărora li s-au adăugat și cei peste 700 de spectatori prezenți la meciuri. În urna destinată donațiilor au fost colectați 5.775 de lei și 10 euro. Pe lângă acestea au mai fost obșinute sume din licitații și donații, după cum urmează:
– Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș a oferit 1000 de lei pentru o minge cu autografele jucătoarelor de la Agroland Timișoara și CSM Lugoj;
– Horia Cardoș, președintele Agroland Timișoara a oferit 1500 de lei pentru un tricou cu autografe al CSM Lugoj;
– Medicul Dan Cliciovan a oferit inițial 700 lei pentru tricoul cu autografe al Agroland Timișoara, însă a supralicitat apoi până la 1000 de lei (100 euro și 550 lei);
– Dana Nistor Popovici, președitele Comitetului de părinți de la secția de volei a CSȘ Lugoj a oferit 1000 de lei pentru fanioanele cu autografe ale celor două echipe;
– Asociatia Sportivă Banatul Lugoj a donat 1000 de lei;
– Săptămânalul Redeșteptarea Lugoj a donat 1000 de lei.

Cei care doresc detalii, o pot contacta pe mama Alexandrei la numărul de telefon: 0724.188.849.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!