Volei masculin: CSM Arcada Galați continuă seria de transferuri

Data: 31 iulie 2019, 19:51 | Autor: Nănuț Mădălina

CSM Arcada Galați, campioana României în Divizia A1 la volei masculin, continuă seria de transferuri pentru sezonul 2019-2020, sezon în care va activa pe trei fronturi: Liga Campionilor, Divizia A1 și Cupa României.

Cele mai noi transferuri la echipa gălățeană îi privește pe centrii Svetoslav Gotsev și Mihai Ghiorghiță.

Svetsolav Gotsev este un jucător de top, care a evoluat în prima ligă a Italiei, una dintre cele mai puternice ligi ale lumii. Bulgarul, care va împlini luna viitoare 29 de ani, măsoară 2,05 metri și este om de bază în naționala Bulgariei, cu care a participat la multiple turnee finale.

Mihai Gheorghiță, jucător important al Naționalei României, are 34 de ani și a evoluat în cea mai mare parte a carierei pentru Volei Municipal Zalău. A jucat în șase din ultimele șapte sezoane pentru VM Zalău, iar un sezon a evoluat sub culorile celor de la Steaua București. Măsoară 2,10 metri.

Tot la echipa gălățeană a ajuns și Vasile Talpă, cel mai inalt voleibalist din sezonul precedent al Diviziei A1. La cei 2,14 m pe care ii masoara, Vasile Talpă este, de asemenea, si cel mai inalt jucator de volei din Nationala Republicii Moldova, pentru care evolueaza. Joaca pe post de centru, iar pana acum, in cariera sa, a mai fost legitimat la USM Bostavan Chisinau, Unirea Dej, Stiinta Explorari Baia Mare si KV Peja (Kosovo).

La CSM Arcada Galați au mai ajuns următorii sportivi:

Internationalul olandez Niels Klapwijk, in varsta de 33 de ani, care  evolueaza pe postul de universal. Ultima echipa la care a jucat este PAOK Salonic, iar inainte de titrate echipa greaca, a mai trecut pe la Inegol, Besiktas sau Callipo.

Estonianul Kristo Kollo, in varsta de 29 de ani, om de baza in echipa nationala a Estoniei. Kollo evolueaza pe postul de extrema, iar ultima data a evoluat la echipa italiana – VBC Mondovi.

Internationalul Marian Bala, in varsta de 29 de ani. Sportivul a jucat ultima oara la CSM Bucuresti, iar in trecut a evoluat la Arcada Galati, Volei Municipal Zalau, Phoenix Simleul Silvaniei, SCM U Craiova, Rapid Bucuresti si Unirea Dej. Evolueaza pe postul de extrema.

Internationalul Ciprian Matei, in varsta de 30 de ani. In ultimul sezon a evoluat pentru ACS Volei Municipal Zalau.

Spaniolul Guillermo Hernan, in varsta de 36 de ani, evolueaza pe postul de ridicator. Ultimul club la care a evoluat este Sporting Lisabona.

Antrenor: Sergiu Stancu

În turul Diviziei A1 la volei masculin, sezon 2019-2020, CSM Arcada Galați va evolua după următorul program:

12 Octombrie: SCM U Craiova – CSM Arcada Galați
16 Octombrie: CSM Arcada Galați – Dinamo București
26 Octombrie: CSM Arcada Galați – Unirea Dej
03 Noiembrie: VM Zalău – CSM Arcada Galați
09 Noiembrie: CSM Arcada Galați – U Cluj
16 Noiembrie: CSU Timișoara – CSM Arcada Galați
23 Noiembrie: CSM Arcada Galați – CSM București
30 Noiembrie: Știința Baia Mare – CSM Arcada Galați
07 Decembrie: CSM Arcada Galați – Gloria Buzău
14 Decembrie: CSM Câmpia Turzii – CSM Arcada Galați

CSM Arcada Galați a câștigat Campionatul Național Divizia A1 de volei masculin, ediția 2018 – 2019, iar ca urmare va evolua în Liga Campionilor. Conform tragerii la sorți, primul adversar din turul preliminar este Vojvodina Novi Sad (Serbia).

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!