Volei masculin: Naționala României va disputa miercuri ultima partidă din preliminariile Campionatului European | ”Tricolorii” s-au calificat la turneul final

Data: 8 ianuarie 2019, 20:38 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipa Națională de volei masculin a României va disputa miercuri, 9 ianurie 2019, ultima partidă din Grupa A de calificare la turneul final al Campionatului European de volei masculin.

Indiferent de rezultatul disputei cu Danemarca, ”tricolorii” și-au asigurat biletele pentru competiția care va avea loc în perioada 12-29 septembrie, în Franţa, Slovenia, Belgia şi Olanda.

Voleibaliștii au reușit să-și obțină biletele pentru European – pentru prima dată din 1995 – după un traseu excelent: victorii cu Finlanda (3-1 la seturi, la Craiova, 3-2, la Helsinki) și 3-2 cu Danemarca, tot la Craiova.

Meciul dintre Danemarca și România va avea loc începând cu ora 21:00(ora României).

Pentru ultimul meci din Grupa A, antrenorii Dănuț Pascu și Ovidiu Macarie se vor baza pe următorii sportivi:
Ridicători: Dumitru Claudiu, Muscina Alexandru
Centrii: Mihalcea Răzvan, Ghionea Nicolae, Olteanu Răzvan, Călin Robert
Secunzi: Bala Marian, Balean Rareș, Suson Silviu, Ene Bogdan
Falși: Matei Ciprian, Cherbeleata Gabriel
Libero: Kantor Vlad, Cristudor Liviu

Prima echipă clasată în fiecare dintre cele şapte grupe din preliminarii, plus cele mai bune cinci naționale de pe locul doi vor merge la turneul final al CE 2019, la care vor lua startul 24 de țări, pentru prima dată în istorie.

Deja se știu primele 12 selecționate calificate: opt de la Europeanul din 2017 și cele patru echipe ale țărilor care vor organiza turneul în septembrie.

Tragerea la sorți a grupelor de la Campionatul European va avea loc la jumătatea lunii ianuarie.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!