Baschet: Record de participanți la a treia ediție a Constanta Streetplay 3×3 Schools Battle

Data: 13 octombrie 2018, 23:29 | Autor: Nănuț Mădălina

A treia editie a Constanta Streetplay 3×3 Schools Battle va debuta in acest week-end la Liceul Teoretic Ovidius. scolile si liceele din Constanta se vor duela pe parcursul a sapte etape, urmand ca cele mai bune echipe la fiecare categorie sa participe la marea finala care va fi gazduita la inceputul lunii decembrie de City Park Mall.

Peste 400 de elevi de gimnaziu si liceu sunt angrenati in aceasta competitie, realizata cu sprijinul financiar al Primariei Municipiului Constanta si care este inclusa in calendarul Federatiei Internationale de Baschet 3×3.

Toti jucatorii vor acumula puncte in clasamentul mondial FIBA 3×3 si vor puncta de asemenea si pentru Romania in clasamentul pe natiuni, care este unul dintre criteriile principale de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, acolo unde baschetul 3×3 va fi prezent in premiera.

Este un record de participare intr-o competitie de baschet rezervata scolilor si liceelor, cu siguranta la nivelul municipiului Constanta si cred ca si la nivel national. Continuam astfel traditia competitiilor de baschet 3×3, dupa numeroasele turnee Constanta Streetplay din ultimii ani si dupa turneul de calificare pentru Campionatul European pe care l-am gazduit in aceasta vara, unul dintre cele mai importante evenimente de baschet 3×3 din Romania in 2018”, a precizat Andrei Talpes, presedintele Asociatiei Judetene de Baschet Constanta, organizatorul competitiei.

Peste 50 de scoli si licee din Municipiul Constanta isi vor trimite reprezentantele la una sau mai multe dintre cele patru categorii: gimnaziu masculin, gimnaziu feminin, liceul masculin, liceu feminin.

Vrem sa implicam cat mai multi elevi sa faca sport, sa faca miscare si sa isi petreaca o parte din timpul liber alaturi de prieteni intr-un mod sanatos si activ. De asemenea vrem sa contribuim, prin punctele acumulate de participanti, la pozitia Romaniei in clasamentul FIBA 3×3 pe natiuni, care conteaza pentru calificarea la Jocurile Olimpice”, a mai spus Andrei Talpes.

Baschetul 3×3 este unul dintre cele mai populare sporturi urbane de echipa, in special in randul tinerilor, iar competitiile organizate in ultimii ani in Constanta au atras mii de participanti la toate categoriile de varsta.

Constanta Streetplay3x3 Schools Battle este un proiect organizat de catre Asociatia Judeteana de Baschet, Federatia Romana de Baschet, finantat de catre Primaria Municipiului Constanta, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Sport Arena Streetball si este sustinuta de catre: City Park Mall, Hesperis Distrubution Group, Stirom, Radio Constanta.

Sursă: http://www.frbaschet.ro

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!