Canotaj: Echipajele românești s-au întors cu 2 medalii de la etapa a II-a a Cupei Mondiale de la Linz

Data: 25 iunie 2018, 21:14 | Autor: Nănuț Mădălina

În perioada 22-24 iunie 2018 la Linz, în Austria, s-a disputat etapa a II-a a Cupei Mondiale de canotaj, competiție la care România a aliniat la start cinci echipaje feminine și unul masculin.

La capătul celor 3 zile de competiție, echipajele românești au reușit să urce de două ori pe podium, obținând o medalie de argint și una de bronz.

Pe a doua treaptă a podiumului s-a clasat sigurul echipaj românesc masculin aflat la Linz, cel de patru rame (4-), alcătuit din: Mihai-Vasile Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan-Constantin Berariu și Ciprian Huc.

Medalia de bronz a fost obținută în proba de dublu vâsle feminin, categoria ușoară, (LW2x). Echipajul a fost alcătuit din Gianina Beleagă și Ionela-Livia Cozmiuc.

Cele 6 echipaje românești au obținut următoarele rezultate:

În proba feminină de dublu vâsle categoria ușoară (LW2x) Gianina Beleagă și Ionela-Livia Cozmiuc s-au clasat pe locul 3 în Finala A și au cucerit MEDALIILE DE BRONZ.

În proba de patru rame (4-), Mihai-Vasile Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan-Constantin Berariu și Ciprian Huc s-au clasat pe locul 2 în Finala A și AU CUCERIT MEDALIILE DE ARGINT.

În finala B a probei feminine de patru vâsle (W4x) echipajul României, Elena Logofătu, Nicoleta-Ancuța Bodnar, Nicoleta Pașcanu și Georgiana Vasile, a ocupat locul 4, clasându-se pe poziția a 10-a la Cupa Mondială.

În  finala B la patru rame feminin (W4-). ”Tricolorele”, Mădălina Hegheș, Iuliana Buhuș, Mădălina-Gabriela Cașu și Roxana Parașcanu au ocupat locul 1 în Finala B și s-au clasat pe locul 7 la Cupa Mondială.

În  finala B la dublu rame feminin (W2-). Echipajul României, alcătuit din Andreea-Ioana Budeanu și Amalia Bereș, a câștigat Finala B și s-a clasat pe locul 7 la Cupa Mondială.

În finala A  a probei feminine de opt plus unu (8+), echipajul format din Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Cristina-Georgiana Popescu, Alina Ligia Pop, Mădălina Bereș, Iuliana Popa, Beatrice Parfenie, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea s-a clasat pe locul 5 în Finala A.

Antrenor principal, Antonio Colamonici. Delegația a fost condusă de Președintele Federației Române de Canotaj, doamna Elisabeta Lipă.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!