Canotaj: România a cucerit cinci medalii la Campionatele Mondiale de canotaj tineret U23 de la Poznan

Data: 29 iulie 2018, 15:00 | Autor: Nănuț Mădălina

România a încheiat Campionatele Mondiale de canotaj tineret U23 de la Poznan, Polonia, cu 5 medalii. Echipajele românești au reușit să obțină două medalii de aur, două de argint și una de bronz.

• După cele două medalii obținute sâmbătă, aur în proba de patru vâsle feminin (W4x) și argint la dublu rame masculin (M2-), echipajele românești au reușit să mai obțină alte trei medalii în probele disputate duminică – 29 iulie.

Barca de patru rame feminin (W4-) alcătuit din Mădălina Hegheș, Amalia Bereș, Mădălina-Gabriela Casu și Roxana Parascanu a cucerit medalia de argint, reușind astfel să obțină a treia medalie pentru România.

A patra medalie pentru delegația României a fost obținută de echipajul de patru rame masculin (M4-). Mihai-Vasile Tigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan-Constantin Berariu și Ciprian Huc au cucerit cea mai strălucitoare medalie și au devenit campioni mondiali de tineret.

Ultima medalie pentru România a fost obținută de echipajul de opt plus unu masculin (8+). ”Tricolorii” au încheiat cursa pe locul 3 si au cucerit medalia de bronz, având același timp cu echipajul de pe locul 2, al Marii Britanii. Echipajul românesc a fost alcătuit din Chioseaua Alexandru, Semciuc Mugurel-Vasile, Matinca Alexandru, Radu Constantin, Adam Constantin, Bejan Sergiu-Vasile, Dedu Gheorghe-Robert, Macovei Alexandru-Cosmin și Munteanu Adrian.

Delegația României a fost condusă de antrenorul federal Dorin Alupei.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!