Canotaj: România, pe val în prima zi a finalelor Campionatelor Europene. 5 medalii din 6 curse

Data: 4 august 2018, 18:56 | Autor: Nănuț Mădălina

Prima zi a finalelor Campionatelor Europene de canotaj de seniori de la Glasgow, din Scoția, a adus echipajelor românești 5 medalii din cele 6 competiții în care au luat startul: 3 de aur, una de argint și una de bronz.

Grație celor 5 medalii, România a urcat pe locul 1 în clasamentul european pe națiuni.

Echipajele românești au câștigat sâmbătă – 4 august medalii în următoarele competiții:

Aur la opt plus unu feminin (W8+). Echipajul a fost format din: Ioana Vrânceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea.

Aur în cursa de patru rame masculin (M4-). Sportivii Ștefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Ciprian Huc și Mihai-Vasile Țigănescu au condus pe toată durata cursei și au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Aur în proba de dublu rame feminin (W2-). Denisa Tâlvescu și Mădălina Bereș sunt Campioane Europene.

Argint în proba de patru rame feminin (W4-). Roxana-Georgiana Parascanu. Mădălina Hegheș, Mădălina-Gabriela Cașu și Iuliana Buhuș.

Medalia de bronz a fost adusă delegației României de către echipajul de dublu rame masculin (M2-) format din Marius Cozmiuc Și Ciprian Tudosa.

Echipajul de patru vâsle feminin (W4x) format din Simona-Geanina Radis, Nicoleta Pascanu, Elena Logofătu și Georgiana Vasile s-a clasat pe locul 5 în finala competiției.

Antrenori coordonatori: Mircea Roman (feminin), Antonio Colamonici (masculin).
Conducătorul delegației: Dorin Alupei, Antrenor Federal

Duminică – 5 august, România speră la alte medalii în competițiile de opt plus unu masculin (M8+), feminin dublu vâsle categoria ușoara (LW2x), dar și dublu vâsle masculin (M2x).

Echipajul  de dublu vâsle masculin (M2x) s-a calificat în finala competiției sâmbătă – 4 august. Marian-Florian Enache și Ionuț Prundeanu au câștigat seria semifinală din care au făcut parte.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!