Jurnal de Tokyo – ep. 31: Ce zi frumoasă la Tokyo pentru #TeamRomania. Aur și argint la canotaj. Rezultatele canotorilor români de miercuri 28 iulie

Data: 28 iulie 2021, 16:59 | Autor: Nănuț Mădălina

Ziua de miercuri, 28 iulie, a început perfect pentru sportivii #TeamRomania care au obținut două medalii pentru România.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au obținut prima medalie de aur pentru delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cele două tinere de 22 de ani, Simona Radiș, legitimată la CSA Steaua București,  și Ancuța Bodnar, legitimată la CS Dinamo București, au dominat cursa de la un capăt la celălalt la dublu vâsle feminin (W2x) și au obținut cea mai strălucitoare medalie. Sportivele s-au impus în fața echipajelor din Noua Zeelandă și Olanda.

A doua medalie a zilei, și a treia a delegației României,  a fost obținută tot la canotaj la proba de patru rame masculin (M4-). Responsabili pentru această performanță sunt: Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari. Cei patru sportivi au obținut medalia de bronz.

Vor mai lupta pentru medalii la canotaj următoarele echipaje:

– Echipajul de 8+1 feminin (W8+), compus din Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea, au încheiat cursa de recalificare pe locul 1, bifând două recorduri: mondial și olimpic și s-au calificat în Finala A.

– În proba de 8+1 masculin (M8+), Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Radu Constantin, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu au terminat cursa de recalificare pe locul 5.

– La dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x), Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc au terminat cursa din Semifinala A/B pe locul 3 și s-au calificat astfel în Finala A.

Finala A la proba de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x) este joi dimineața la ora 04:10

– În Semifinala A/B a probei de dublu rame masculin (M2-), Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au terminat cursa pe locul 1 și vor lupta pentru medalii în Finala A.

Finala A la proba de dublu rame masculin (M2-) este joi dimineața la ora 03:18

– Adriana Ailincăi 🚣‍♀️ și Iuliana Buhuș 🚣‍♀️ au terminat pe locul 4 cursa din Semifinala A/B a probei de dublu rame feminin (W2-) și s-au calificat în Finala B.

Finala B la proba de dublu rame feminin (W2-) este joi dimineața la ora 02:40.

– În Finala B a probei de dublu vâsle masculin (M2x), Florin Marian Enache și Ionuț Prundeanu au terminat cursa pe locul 3 și ocupă astfel poziția 9 în clasamentul general.

– Mădălina Hegheș, Elena Logofătu, Cristina Popescu și Roxana Anghel au concurat în Finala B a probei de patru rame feminin (W4-) și au terminat cursa pe locul 3. Ocupă astfel poziția 9 în clasamentul general.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Sursă: Federația Română de Canotaj

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!