Claudia Mihaela Bobocea si Daniel Martin si-au asigurat participarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Data: 23 iulie 2019, 12:40 | Autor: Nănuț Mădălina

Atleta Claudia Mihaela Bobocea si inotatorul Daniel Martin se alatura sportivilor care si-au asigurat deja participarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020: Robert Glința- inot, Laura Coman – tir sportiv, Florentina Iusco, Alina Rotaru – atletism, si echipa de fotbal a Romaniei U21.

La etapa de la Londra a circuitului IAAF „Diamond League”, gazduita de Stadioul Olimpic, atleta Claudia Bobocea a reusit sa-si indeplineasca baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, in proba de 1500 m. Romanca s-a clasat pe locul 8 la Londra, dar a alergat distanta in 4:02.27, nou record personal, sub baremul de participare la JO de la Tokyo – 4:04,20.

Claudia Mihaela Bobocea ocupa locul 21 in topul celor mai buni timpi ai sezonului si este cea de-a treia atleta din Romania care realizeaza baremul de participare la intrecerile de la Tokyo, alaturi de Florentina Iusco si Alina Rotaru, la saritura in lungime.

Claudia Mihaela Bobocea a participat in premiera la o competitie olimpica la JO de la Rio din 2016, unde a alergat in proba de 800 m si s-a clasat pe locul 51.

……….

Inotatorul Daniel Martin a reusit sa coboare sub baremul olimpic la 100 m spate la Campionatele Mondiale de la Gwangju, din Coreea de Sud. Sportivul de la CSM Bacau, antrenat de Iulian Matei, a terminat cursa din serii dupa 53.65 de secunde, baremul A de calificare la Tokyo în proba de 100 m spate fiind 53.85. Martin a terminat la o sutime de secunda in spatele lui Robert Glința, cei doi urmand a concura in semifinale.

Daniel Martin este la prima calificare olimpica si devine al doilea inotator roman care isi castiga biletul pentru Jocurile de la Tokyo.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Sursa: COSR

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!