Jurnal de Tokyo – ep.5 – Box: Claudia Nechita, direct în optimi. Cosmin Gîrleanu întâlnește pe triplul campion european in 16-imi

Data: 23 iulie 2021, 11:03 | Autor: Nănuț Mădălina

Joi, la Tokyo, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea confruntărilor în partidele de box.

Claudia Nechita va sta în primul tur, 16-imi, iar în optimi va boxa cu somaleza Ali Rsa. Pentru medalie, în sferturi, Nechita poate boxa cu învingătoarea din meciul Hlimi Ep Moulahi (Tunisia) vs japoneza Irie.

Meciul cu sportiva somaleză (stabilită de ani buni în Anglia) se va desfășura pe 26 iulie, iar sferturile de finală sunt programate pe 28 iulie.

Claudia Nechita, legitimată la CSA Steaua București,  poate fi prima sportivă româncă care câștigă la box o medalie olimpică.

Nu la fel de blanzi au fost sorți pentru celălalt sportiv care reprezintă România la box. Cosmin Gîrleanu, legitimat la CS Dinamo București, va intalni în 16-imi pe triplului campion european Daniel Asenov

Dacă va trece mai departe, Cosmin va întâlni, în optimi, învingătorul din meciul Ramon Nicador Quiroga (Argentina) vs Gabriel Escobar (Spania). ”Eu și bulgarul ne cunoaștem bine. Ne-am bătut ultima dată chiar luna trecută la pragătirea comună din Republica Moldova. Asenov e bun, e tehnic, dar pot să-l bat. Știu sigur că va fi un meci ”de văzut”, care va face o bună reclamă boxului. Știu tabloul complet de competiție dar o să mă concentrez pe fiecare pas în parte și sper să urc cât mai sus. Sus România”, a spus Cosmin.

Cosmin Gîrleanu va avea primul meci luni 26 iulie.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Sursă: Federația Română de Box

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!