Volei feminin: Derby-ul Volei Alba-Blaj – CSM București încheie sezonul regulat al Diviziei A1

Data: 15 martie 2019, 21:12 | Autor: Nănuț Mădălina

Sâmbătă 17 martie 2019, cu începere de la ora 17:00, se va disputa ultima partidă din sezonul regulat al Diviziei A1 la volei feminin. La fileu se vor întâlni cele mai bune două echipe din țară: CSM Volei Alba-Blaj și CSM București, formații care și-au pus amprenta asupra voleiul feminin românesc în ultimii ani.

Pe cele două adversare le despart doar două puncte în clasament. CSM Volei Alba-Blaj ocupă poziția de lider în Divizia A1 cu 40 de puncte, în timp ce formația CSM București, campioana din sezonul trecut, a acumulat 38 de puncte.

În tur, voleibalistele pregătite de sârbul Darko Zakoc s-au impus la București, 3-0 (25-18, 25-20, 25-17), un motiv în plus pentru ca fetele de la CSM București să își dorească victoria în deplasarea de mâine.

”Este un meci foarte important pentru noi, poate cel mai important din întreg sezonul. Am pierdut în meciul tur, de la București, atunci am jucat foarte slab, iar acum depinde doar de noi să arătăm ce putem. Blajul are o echipă foarte competitivă, au un blocaj bun, un atac puternic și nu au doar șase jucătoare de top, ci 12, astfel încât dacă cineva nu joacă bine, au rezerve foarte bune care pot intra. Ne-am antrenat mult, suntem încrezătoare în șansele noastre de a câștiga la Blaj. Apărarea noastră este foarte bună, avem un joc rapid și sper ca serviciul să fie un atuu pentu noi” – Maret Balkestein-Grothues, căpitan CSM București.

”Venim după o perioadă mai lungă de pregătire deoarece am avut o etapă liberă la sfârșitul săptămânii trecute, în care am reușit să ne consolidăm strategia pentru acest meci. În plus, cred că avem calmul necesar pentru a aborda această partidă cu răbdare, motivație și energie pozitivă. Suntem foarte motivate pentru acest meci, tocmai pentru că jucăm într-un sistem în care totul este cumulativ și acest tip de sistem îți sancționează foarte sever fiecare înfrângere. Nu este un meci de moral, este un meci important pentru noi ca să reechilibrăm situația în clasament și ca să ne apropiem mai mult de țintă noastră și anume de câștigarea campionatului. Pentru noi este foarte important să facem un joc bun de echipă și să punem în aplicare toate indicațiile tactico-tehnice pe care le-am primit. Mai sunt multe meciuri de jucat în acest campionat și cred că, în ciuda speculațiilor, se pot întâmplă destul de multe lucruri până la sfârșit, drept dovadă partida Blaj-Târgoviște” – Adina Salaoru, voleibalistă CSM București.

Partida se va disputa în Sala ”Timotei Cipariu” din Blaj, iar intrarea este liberă.

În etapa a 18-a s-a disputat și partida dintre CSM Târgoviște și CS Dinamo București. Partida s-a încheiat la scorul de 3-1(25-27,25-20,25-13,25-17) în favoarea voleibalistelor din Târgoviște.

Tot în ultima etapă a sezonului regulat se va disputa și meciul dintre CS ”U” NTT Data Cluj și CS Știința Bacău. Partida va începe la ora 14:00.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!