Echipa feminină de floretă juniori a încheiat Campionatul Mondial pe locul 4

Data: 8 aprilie 2021, 18:19 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipa feminină de floretă juniori a încheiat Campionatul Mondial de Juniori și Cadeti de la Cairo, Egipt, pe locul 4, după ce în finala mică a competiției a pierdut în fața Ucrainei,  scor 29-45.

Echipa României a fost alcătuită din: Karina Vasile, Andreea Dincă, Emilia Corbu și Teodora Șofran, antrenor Ana Pavel.

România a început concursul rezervat echipelor de junioare la floretă împotriva reprezentativei Algeriei. A fost un meci fără probleme pentru fetele noastre, care nu au cedat nicio clipă inițiativa, au condus detașat și au câștigat cu 45-25. În sferturile de finală a urmat întâlnirea cu echipa Franței. După un start în care s-a mers cap la cap, tricolorele au preluat conducerea  și s-au menținut în frunte până la final, învingând echipa din Hexagon cu 45-35.

Semifinalele le-au adus româncelor ca adversară echipa Statelor Unite. Americancele au început tare și au condus și la o diferență de nouă puncte. Tricolorele, cu două cadete în echipă – Karina Vasile și Andreea Dincă – au încercat să revină în meci și, pe final, le-au dat emoții adversarelor, apropiindu-se la câteva puncte. S-a terminat însă 45-41 pentru Statele Unite și echipa noastră mergea să lupte pentru medalia de bronz.

În finala mică România a întâlnit puternica echipă a Ucrainei. Din păcate experiența acestora din urmă s-a dovedit un avantaj important, iar foarte tânăra noastră reprezentativă a cedat, în cele din urmă, cu 29-45, ocupând la finalul competiției un meritat loc 4.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

FOTO: FIE

Sursă: Federația Română de scrimă.

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!