Handbal feminin: Declarații ale reprezentanților ASC Corona Brașov la plecarea în cantonament

Data: 14 iulie 2017, 16:44 | Autor: Kadi Bulgakov

Echipa de handbal Corona Braşov a plecat vineri, în cantonament la Sfântu Gheorghe, acolo unde va sta până vinerea viitoare. Jucătoarele vor avea în program antrenamente de pregătire fizică, precum şi în sală cu mingea.

„Începem o perioadă normală pentru orice echipă, la fiecare început de sezon există un timp dedicat pregătirii fizice. Noi vom încerca să facem o pregătire mixtă şi afară şi în sala de forţă, şi de asemenea, vom lucra şi la partea tehnico-tactică, încercînd să facem o formulă de apărare şi atac. După primele teste fizice o parte din jucătoare se situează foarte bine, o parte mai puţin bine dar sper ca până la sfârşitul acestei perioade de acumulări toată lumea să fie pe aceeaşi linie, iar după terminarea cantonamentului să putem începe cu adevărat pregătirea pentru handbal, în sală, fiindcă imediat urmează şi jocurile amicale şi vrem să creştem de la săptămână la săptămână. În momentul când va începe campionatul vrem să fim cât mai aproape de ceea ce ne dorim, adică aproape de maxim. Am ales Sfântul Gheorghe, pentru că aici m-am pregătit în ultimii doi ani şi cu fosta mea echipă, este o zonă cu foarte multă linişte, avem sală, avem stadion, suprafaţă sintetică, sală de forţă şi recuperare şi tot ceea ce trebuie pentru această perioadă. La munte ar fi fost foarte mare înghesuială în această perioadă, pentru că pe lângă fete sunt şi echipe de băieţi acum, iar eu îmi doresc linişte şi să am la dispoziţie tot ceea ce îmi trebuie”, a declarat antrenorul Costică Buceschi.

Tehnicianul a spus că nu îl interesează neapărat scorul din meciurile amicale pe care echipa le va avea în această vară, ci mai mult stabilirea unor relaţii de joc între fete. „În jocurile amicale nu mă interesează neapărat scorul, mă interesează atitudinea. Bineînţeles că îmi place să câştig dar în primul rând vreau să găsesc nişte formule pentru fiecare fază, atac-apărare, să integrăm jucătoarele care au venit cu cele care au rămas aici, le aşteptăm şi pe cele care sunt la lotul de tineret. Îmi doresc ca la sfârşitul pregătirii, toată lumea să fie sănătoasă, pentru că mai avem câteva probleme din sezonul trecut, cu accidentări care au fost mai grave la unele jucătoare, iar acum se apropie de forma optimă.”

Costică Buceschi consideră că va fi greu ca o echipă să emită pretenţii în campionat, în faţa CSM-ului, şi că pentru locurile de cupe europene va fi o luptă mult mai strânsă decât a fost în precedentele sezoane. „Nu poţi să emiţi pretenţii să câştigi cu CSM mai ales că ei au cea mai tare echipă de până acum. şi la ei, ca şi la noi, şi şi la alte echipe din Liga Naţională, sunt schimbării la nivelul conducerii tehnice şi a lotului. Este clar că valoarea lor individuală este mare dar noi sperăm să ne ridicăm, în primul rând la pretenţiile obiectivului propus. Sunt multe echipe care s-au întărit în acest sezon, echipe care în sezonul trecut au fost la jumătatea clasamentului iar acum, prin investiţiile făcute, vor să acceadă în prima parte şi să meargă în cupele europene. Va fi o luptă mult mai tare pentru locurile de cupe europene. De aceea trebuie să fim pregătiţi de orice. Importante vor fi forma fizică şi starea de sănătate a jucătoarelor din fiecare lot. Faptul că nu jucăm în cupele europene poate fi şi un avantaj şi un dezavantaj, pentru că jucând în Europa întâlneşti alţi adversari, motivaţia este alta şi poate acest lucru te ajută şi în campionat. Dezavantajul este că sezonul ar fi mai încărcat, ţinând cont că în România deplasările sunt mai lungi. Nu putem spune nici că ne ajută nici că ne încurcă. Pentru mine cel mai important este că în următoarea perioadă să acumulăm cât mai mult pe partea fizică şi apoi să trecem şi în sală, să ne pregătim specific pentru handbal, pentru că va fi un sezon foarte greu. Mi-aş mai dori încă cel puţin două jucătoare, ţinând cont că la ora asta avem 15 senioare, iar foaia de joc are 16 jucătoare. Ne bazăm foarte mult şi pe fetele de la lotul de tineret, îmi doresc să joace şi să câştige o medalie dacă se poate. Dar în primul rând mă interesează să vină sănătoase acasă, iar dacă va fi să mai aducem o jucătoarea, aceea va fi peste nivelul postului pe care veni.”

Preşedintele clubului, Liviu Dragomir a spus că este convins că echipa îşi poate îndeplini obiectivul cu actualul lot. „Am vrut această întâlnire cu toate fetele, pentru a pentru a putea lua contact cu toate fetele care sunt la Braşov, pentru a arăta că avem o echipă frumoasă, o echipă puternică, cu care vrem să abordăm aceste campionat. Aşa cum am mai spus, obiectivul nostru este locurile 1 – 3 şi sunt convins că îl vom putea atinge. Este foarte mult entuziasm rândul lor, avem şi o bancă tehnică foarte bună. A venit şi Dragoş Dobrescu, antrenor secund şi sunt convins că împreună cu Costică Buceschi va face o echipă care va performa şi va pune fetele în valoare. O avem acum şi pe Laura Popa care s-a alăturat lotului care va pleca la Sfântu Gheorghe. Scopul acestui cantonament este nu doar acela de pregătire fizică, ci şi de omogenizare a grupului. Vrem să se cunoască, să fie unite în teren, să ţină una la alta, să ştie că sunt o echipă.”

Extrema Coronei, Camelia Hotea, revenită după o accidentare la tendonul lui Achile a spus că este foarte fericită că s-a alăturat lotului. „Mă bucur că am revenit lângă echipă. A fost o perioadă foarte grea, foarte complicată pentru mine dar sunt fericită că am putut să îmi revin. Am depus o muncă destul de grea, dar azi sunt lângă fete şi sunt foarte fericită că pot să mă apuc din nou de treabă. Avem multe jucătoare noi şi trebuie să le ajutăm să se integreze cât mai repede. Sper ca împreună să facem o echipă cât mai puternică până va începe campionatul. Nu este important cine va fi noul căpitan al echipei, ci important este să pe pregătim bine la antrenamente şi să ne facem împreună treaba. Va fi un sezon greu cu foarte multe meciuri strânse. Majoritatea echipelor s-au întărit şi vom avea un campionat greu. Va trebui să fim apte 100% din punct de vedere medical şi tehnico-tactic ca să putem aborda meciurile spre victorie. Ne dorim forte mult unul din locurile de pe podium, acesta este şi obiectivul, după cum ni s-a transmis. Sper ca la sfârşitul campionatului să fim acolo, ar fi minunat. CSM are o echipă foarte puternică, nu ştiu dacă e cineva care să le ţină piept dar nici noi nu ne vom da la o parte, vom încerca să le ţinem piept şi cine ştie… orice se poate întâmpla.
Transferată în urmă cu două zile la Corona, interul Laura Popa a spus că a ales Braşovul pentru că a simţit că este dorită la echipă şi că poate fi pusă în valoare. „Sunt de două zile la Braşov, am luat contact cu echipa, încercăm să ne acomodăm una cu cealaltă cât mai repede. Oricum, ne ştim de mai mult timp, de la loturi şi sperăm să facem o figură frumoasă împreună în acest an. Am ales Corona pentru că aici s-a făcut tot timpul un handbal frumos, a fost performanţă, iar lotul pe care îl avem acum este unul valoros. Am ales Braşovul pentru că ştiam că antrenorul Costică Buceschi m-a vrut la echipă, iar pentru mine contează foarte mult ca un antrenor să mă vrea în lot, pentru că ştie cum să mă pună în valoare şi să mă ajute. Acum trebuie să ne creăm noi relaţiile de joc şi cu siguranţă vom ajunge acolo sus unde ne dorim. Urmează o perioadă grea de pregătire fizică dar ne va ajuta să fim la un nivel bun la începutul de campionat.”

Sursa: ASC Corona Brasov

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!