Laura Coman (Dinamo), campioană europeană la pușcă aer comprimat 10 m

Data: 23 martie 2019, 14:44 | Autor: Nănuț Mădălina

Samuraiul Laura Coman, legitimată la CS Dinamo București,  este noua campioană europeană la pușcă aer comprimat 10 m.

Sportiva antrenată de către Olimpiu Marin, a câștigat spectaculos, după doua focuri de baraj, titlul continental! E primul titlu european la individual pentru Laura Coman!

În finală a participat și Sidi Roxana de la CSA Steaua care a ocupat locul 6.

Duminică se dispută proba pe echipe.

Cea mai valoroasă trăgătoare din tirul sportiv românesc obținuse calificarea în finala Campionatului European de la Osijek (Croația), în proba de pușcă 10 metri. Laura a avut al doilea punctaj din calificări (627,7p), după Yulia Karimova (Rusia / 629,7p).

Laura s-a calificat și în semifinala pe echipe, alături de Eliza Molnár (CS Dinamo) și Roxana Sidi (Steaua), aceasta din urmă fiind prezentă de asemenea și în finala individuală de sâmbătă. La individual, Eliza Molnar s-a clasat pe locul 70, cu 415,8p. România va trage pentru medaliile pe echipe în ziua de duminică, cele trei tricolore fiind campioane europene en titre.

Vineri, Laura Coman și Alin Moldoveanu și-au încercat șansa și în concursul mixt la pușcă 10 metri. Cei doi dinamoviști au încheiat calificările pe locul 11 cu 833,2p (417p – Laura, respectiv 416,2 – Alin). Doar primele cinci echipe au acces în finală.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!