Masuri draconice la Tokyo2020.  Olimpiada începe cu aproape o lună mai devreme pentru sportivii calificati

Data: 25 martie 2021, 16:16 | Autor: Nănuț Mădălina

Joi, 25 martie, la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român a avut loc o ședință de lucru cu reprezentanții federațiilor olimpice care au sportivi calificați, sau cu șanse reale de calificare la Olimpiadă, informează Federația Română de Box.

Din partea Comitetului Olimpic au participat dl. președinte Mihai Covaliu, secretarul general George Boroi și șeful misiunii olimpice a României la Tokyo, secr. gen. adj. Florin Mișcă.

În cadrul sedintei s-a vorbit despre măsurile impuse sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Va fi aproape o lună, înainte de startul competițiilor propriu-zise, în care sportivii vor sta practic într-o bulă, complet izolați. Nu mai este vreme pentru nimeni să-și mai asigure riscuri suplimentare. Credeți-ne, noi, la COSR, facem eforturi deosebite ca să respectăm cu strictețe toate cerințele, sportivii noștri să fie bine protejați, deși mergem pe un teren cu foarte, foarte multe necunoscute încă. Hai România!”, a mărturisit secretarul general George Boroi.

Pentru sportivii care vor merge în Japonia, Olimpiada începe practic de la începutul lunii iulie.

Sportivii vor intra într-un regim complet închis de pregătire, în care vor fi testați doping și Covid de cel puțin de două ori. Măsurile de prevenție și combaterea infecției cu COVID sunt de-a dreptul draconice, prezența oricărui suporter străin este complet exclusă, iar sportivii vor avea un regim cazon pe toată durata petrecută în Japonia

Federația Română de Box îi urează mult succes lui Cozmin Girleanu, sportiv calificat la Tokyo2020 și speră până în ultimul moment că sportivii Claudia Nechita și Andrei Aradoaie se vor alătura TEAM România.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Sursă: Federația Română de Box

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!