OPINIE | Avem cea mai bună handbalistă din lume, dar noi ne aplecăm să culegem rahații din Muntenegru

Data: 26 martie 2021, 11:38 | Autor: Kadi Bulgakov

N-am simțit niciodată mai multă repulsie, frustrare, indignare, față de presa din România cum am simțit ieri când am citit mizeriile care s-au propagat în presa centrală despre presupusul dialog dintre Cristina Neagu și Jovanka Radicevici.

O mizerie sinistră care a fost demascată la scurt timp de cele două sportive.

Mă surprinde neplăcut să văd această aplecare a slugarnicilor din presa românească, care și-ar vinde și părinții pentru câteva vizualizări, cu speranța că o să-i mângâie și pe ei șefii pe creștet.

Situația de ieri îmi provoacă și mai mult dezgust când realizez că toți acei marțafoi care au răspândit acest mare rahat fără să le pese de răul pe care il fac celei mai mari jucătoare din istoria României și chiar din istoria handbalului, nu s-au sinchisit măcar să ia o reacție de la cea pe o ponegreau cu nesimțire.

N-am citit pe niciunul dintre site-urile care au publicat știrea măcar un: „Am încercat să luăm legătura cu Neagu, dar n-a putut fi contactată”, nimic. De ce? Pentru că nu le pasă. Jurnaliștii lu’ pește… Există prin redacții doar ca să-și ia un salariu.

Cristina Neagu nu e singura sportivă umilită de presa românească…

Sincer, prea multe nu sunt de spus pentru că astfel de lucruri sunt greu de înțeles. Cristina Neagu nu este singura sportivă de valoare din România care are parte de un astfel de tratament. Simona Halep, cea mai mare jucătoare de tenis din România, are parte de un tratament similar de fiecare dată când pierde un meci. De fiecare dată când pierde e ponegrită și batjocorită de parcă ar fi datoare în fața noastră să câștige toate competițiile. Aceiași „jurnaliști” dornici să-și albească șefii în dos cu multiple sărutări uită de la mână până la gură, că până să apară Simona Halep uitasem cum e să câștigi un turneu de Mare Șlem… și ea a câștigat două deja și are timp suficient să mai câștige și altele dacă o lăsăm să-și facă treaba.

Dar să revenim la „scandalul monstru care a plecat din Muntenegru”, cum scriau ieri gloatele de imbecili din presa centrală. Haideți să vedem împreună cât de simplu era, de fapt, să demontezi o astfel de știre mizerabilă. Cum? Foarte simplu. „Jurnaliștii” nu aveau nimic altceva de făcut decât să sdiscute cu cele două protagoniste… Dar nimeni n-a vrut să stea de vorbă cu ele, pentru că nimeni n-a fost interesat în fond de problemă, ci de clicurile pe care le pot aduna de pe urma unei astfel de știri „SENZAȚIONALE”. Totuși, jucătoarele și-au făcut singure dreptate și au clarificat situația prin intermediul rețelelor de socializare, negând vehement mascarada.

Iată ce-au declarat cele două sportive:

Jovanka Radicevici: „Dragii mei prieteni și fani. Am încercat întotdeauna să fiu un exemplu de sportivitate. Știu foarte bine că și Cristina Neagu este la fel ca mine. Astăzi, jurnaliștii au încercat să facă un scandal din nimic. Mi-au pus în gură vorbe pe care nu le-am rostit niciodată. Suntem și vom fi prietene. Niciun jurnalist nu poate să strice asta”.

Radicevic, în perioada în care îmbrăca tricoul CSM-ului.

Cristina Neagu: „Sportul se joacă pe teren. Terenul este locul unde victoriile și înfrângerile se succed și doar acela este locul unde trebuie să se întâmple asta. Cred că după atâția ani de carieră la cel mai înalt nivel, mă cunoașteți deja și știți că mă feresc de polemici și îmi văd cu seriozitate de cariera pe care mi-am construit-o cu extrem de multă muncă și chiar sacrificii.

De fiecare dată când intru pe teren, joc până la ultima fărâmă de energie, lucru care s-a întâmplat și la turneul preolimpic în care am luptat alături de România pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Iubesc și respect sportul pe care îl practic și cred că fair play-ul mă definește. Iar lucrul ăsta va rămâne neschimbat”.

„Fair play-ul mă definește”, zice Cristina Neagu. E, uite un lucru care presei din România îi lipsește… Presa n-a fost „fair” și nu i-a cerut o opinie Cristinei înainte să publice rahatul aruncat în presă de niște imbecili din Muntenegru…

cristina-neagu

• Te-ar putea interesa și CSM București a obținut a 12-a victorie în Liga Florilor

Pentru cei care nu sunt la curent cu „SCANDALUL MONSTRUOS”, las aici declarația atribuită de jurnaliștii muntenegreni Jovankăi Radicevici și pe care aceasta a negat-o după apariția informațiilor în presă: „«Joka, te rog, trage și ratează! Lasă-ne să mai marcăm două goluri!» I-am spus: «Cris, nu am mingea și, chiar dacă aș avea, nu aș face-o». Sunt sigur că, dacă ar fi fost invers, nici româncele n-ar fi gândit altfel decât mine și colegele mele”.

Eu îmi imaginez că dacă o astfel de discuție ar fi existat cu adevărat pe teren, nu ar fi fost mai mult de un „mai lăsați-ne, bă, și pe noi să dăm goluri”. O frază care se aude pe orice teren de fotbal, handbal, etc., la fiecare meci… dar asta nu înseamnă că se și așteaptă cineva să se și întâmple acest lucru…

Și dacă luăm astfel de discuții în seamă, atunci haideți să-l acuzăm și pe Dan Petrescu, fostul antrenor al campioanei CFR Cluj, de blat cu arbitrii, pentru că striga de pe marginea terenului la fiecare meci: „dă-ne, bă, și nouă ceva”…

Permiteți-mi să concluzionez: niște imbecili „senzaționali”! Avem cea mai bună handbalistă din lume, dar noi ne aplecăm să culegem, cu amândouă mâinile, rahații din Muntenegru. Să ne fie rușine!

• Te-ar putea interesa și EXCLUSIV | Mutări BOMBĂ la o echipă din Liga Florilor. Jucătoare de top vin în România

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!