REZULTAT REMARCABIL: Georgeta Popescu a obtinut aurul olimpic la monobob la JOT Lausanne 2020

Data: 20 ianuarie 2020, 12:53 | Autor: Nănuț Mădălina

Georgeta Popescu a fost de neinvins in proba feminina de monobob si dupa un parcurs fara greseala pe Pista naturala de bob Olimpia, a cucerit primul aur pentru Team Romania la Jocurile Olimpice de Tineret Lausanne 2020

In finala, romanca a zburat cu viteze de aproape 130 km/h si a castigat ambele manse. In prima runda, cu timpul 1:13.44, reprezentanta Romaniei s-a instalat pe primul loc al clasamentului, pozitie pe care a incheiat concursul dupa ce in mansa a doua si-a imbunatatit performanta (1:13.40). Cu un timp total de 2:26.84, Georgeta Popescu s-a impus in fata Viktoriei Cernanska (2:27.35), din Slovacia, a doua clasata, si a reprezentantei Germaniei Celine Harms (2:27.36), ocupanta locului 3.

Eleva antrenorilor Cezar Georgian Popescu si Silviu Dan Scurtu a confirmat astfel asteptarile specialistilor, ea anuntandu-se un pretendent important la podium inca din timpul antrenamentelor oficiale unde s-a clasat de patru ori pe primul loc, o data pe locul doi, o data pe 3 si o data pe 6.

Din tribune, sportiva noastra a avut o sustinere la nivel inalt. Alaturi de toti colegii sai de echipa s-au aflat Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Octavian Morariu, membru CIO pentru Romania, Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, George Boroi, secretarul general al COSR, cu totii felicitand-o si imbratisand-o la finalul competitiei.

Sursa: COSR

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!