Robert Glință, primul roman calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Data: 30 aprilie 2019, 11:16 | Autor: Nănuț Mădălina

Inotatorul Robert Glință este primul sportiv roman care a reusit sa obtina calificarea la editia de vara a Jocurilor Olimpice, care va avea loc la Tokyo, in 2020.

Sportivul legitimat la CS Dinamo si antrenat de Silviu Anastase a reusit sa coboare sub baremul de calificare la 100 m spate la reuniunea de la Guangzhou, din China.

Robert Glință a inotat cele doua lungimi de bazin in 53.70 secunde, baremul stabilit de Federatia Internationala de Natatie (FINA) pentru aceasta proba fiind 53.85 secunde. La concursul din China, la 100 m spate, Glinta a terminat pe locul trei dupa chinezul Xu (52.98) si japonezul Irie (53.25) dar inaintea rusului Kolesnikov (53.99).

”Este doar o etapa din drumul care duce la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Noi ne pregatim pentru a urca pe podium, visam la medalie”, si-a fixat obiectivul Robert Glință.

Pentru Robert Glință este cea de-a doua calificare la o editie a Jocurilor Olimpice, dupa cea din 2016 de la Rio de Janeiro, unde a inotat in finala de la 100 m spate.

Robert Glință a obținut medalia de argint în proba de 50 metri spate, la FINA Champions Swim Series – Guangzhou (China). Sportivul dinamovist a încheiat lungimea de bazin în 24,59 secunde, nou record național! Aurul a fost câștigat de rusul Kliment Koleșnikov, cu 24,58 (o sutime de secundă diferență!).

FOTO: FB – Dinamo

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!