Rugbyștii de la CSM București câștigă al doilea trofeu al sezonului

Data: 24 martie 2019, 9:58 | Autor: Kadi Bulgakov

Rugbyștii de la CSM București și-au ținut promisiunea și i-au surclasat pe rivalii de la Timișoara Saracens, 24-14, în finala disputată pe stadionul ”Florea Dumitrache”, din complexul Dinamo.

”Vom câștiga din nou Cupa României”, spuneau ”tigrii” înaintea confruntării.

Bănățenii au ținut ritmul impus de echipa noastră doar până la pauză, când scorul a fost egal, 9-9. În repriza a doua a fost o singură echipă pe teren, băieții lui Eugen Apjok dominându-și categoric adversarii.

S-a terminat 24-14 pentru ”tigrii”, victorie care a adus din nou Cupa României în vitrina Clubului Sportiv Municipal din București, pentru a doua oară consecutiv. Rugbyștii sunt la al doilea trofeu câștigat în acest sezon, început cu titlul în Cupa Regelui, obținut pentru prima dată în istoria clubului.

CITEȘTE ȘI:
• CSM București s-a impus la șase goluri în turul cu RK Borac Banja Luka, în Challenge Cup

Căpitanul echipei, Adrian Ion, anunță supremația CSM-ului și mărturisește că el și coechipierii se pregătsc acum să cucerească singurul trofeu care le lipsește în acest sezon: titlul de campioni ai SuperLigii.

”Ne-am pregătit foarte bine și s-a văzut pe teren că am dominat fizic jocul. Este anul nostru, momentul nostru, suntem foarte pregătiți, motivați și suntem convinși că putem câștiga toate trofeele puse în joc în acest sezon. Am luat Cupa Regelui, Cupa României și mai rămâne să ne bucurăm împreună și la vară, pentru titlul în SuperLigă” – Adrian Ion, căpitan CSM București.

”A fost greu mai ales în prima parte, dar ne-am revenit în repriza a doua și s-a văzut că am fost mai buni decât ei. Avem foame de trofee, am câștigat două și așteptăm să vină și al treilea. Ne focusăm pe returul de campionat, ne dorim să fim sănătoși, să câștigăm meci de meci astfel încât să ne realizăm la final de sezon obiectivul: cucerirea titlului național” – Florin Vlaicu, rugbyst CSM București.

Antrenorul ”tigrilor”, Eugen Apjok, și-ar fi dorit ca scorul să fi fost unul și mai clar în favoarea băieților, la fel cum a fost jocul din teren.

”Orice finală este dificilă, este important că am început sezonul cu un trofeu. Puteam câștiga și mai clar, diferența putea fi mai mare dacă gestionam altfel anumite momente. De luni ne vom concentra la ce avem de făcut în campionat, trebuie să fim siguri că nu mai repetăm greșelile făcute anterior în fazele finale ale Superligii” – Eugen Apjok, antrenor CSM București.

Gabriela Szabo, șef de galerie la finala Cupei României

Partida dintre CSM București și Timișoara Saracens a fost una extrem de importantă pentru clubul din Capitală. Tocmai de aceea, mobilizarea a fost maximă la meciul băieților. Șef de galerie a fost chiar Gabriela Szabo, directorul general al clubului, care a trăit la intensitate maximă toate acțiunile rugbyștilor. La final, ea s-a bucurat alături de echipă de performanța realizată.

”Mă bucur foarte tare că echipa a câștigat o cupă importantă pentru palmaresul clubului. Îi felicit pentru atitudinea din teren. Și norocul a fost de partea noastră, dar pe lângă noroc trebuie să ai în spate și foarte multă muncă și s-a văzut clar pregătirea echipei. Băieții m-au invitat în vestiar la finalul meciului, nu mi-aș fi permis să intru, ne-am bucurat împreună de această performanță” – Gabriela Szabo, director general CSM București.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!