S-a constituit Comisia tehnică pentru sportul de performanță

Data: 3 martie 2021, 18:32 | Autor: Nănuț Mădălina

Ministrul tineretului si sportului,  Eduard Novak, a anunțat miercuri, 3 martie 2021, ca prin ordin de ministru a constituit Comisia tehnică pentru sportul de performanță.

„S-a constituit, prin ordin de ministru, Comisia tehnică pentru sportul de performanță, formată din 15 persoane cu experiență vastă în domeniul antrenoratului, strategiei sportive, metodologiei, cercetării, din sportivi de performanță și profesioniști în drept.

Trebuie să recuperăm cât mai repede din avansul pe care îl au față de noi țările cu o strategie sportivă elaborată și funcțională.
Am identificat foarte mulți factori care otrăvesc sportul românesc și, mai mult de atât, suntem ca un vapor în derivă.

Scopul acestei comisii va fi de a elabora criterii de analiză a activității și performanțelor federațiilor și cluburilor sportive, astfel încât repartizarea resurselor bugetare să fie optimizată, dar și elaborarea unui sistem de lucru pentru cluburile sportive departamentale, îndrumarea și consilierea acestora și a federațiilor sportive naționale. Totodată, comisia va elabora și propune metodologia de supraveghere și control asupra derulării proiectelor federațiilor și a îndeplinirii obiectivelor acestora și ale cluburilor.

Obiectivul este folosirea resurselor financiare în acord cu criterii clare, măsurabile, posibile, relevante și raportate la unități de timp concrete. Este necesar să menționăm că implementarea noilor criterii va fi graduală, astfel încât activitatea sportivă să nu aibă de suferit și să existe timpul necesar acomodării și conformării la noul sistem de lucru.

Comisia tehnică pentru sportul de performanță este soluția urgentă de a strânge rândurile și de a organiza această familie a sportului românesc, astfel încât să mergem toți pe același drum, pentru un țel comun.

Comisia tehnică pentru sportul de performanță are următoarea componență:
Ábrahám Előd-Lajos – Președinte (Consilier ministru)
Membri: Daniela Janeta Pricină (Direcția Politici pentru Sport), Ingrid Vasilica Istrate (CSM Onești), Ramona Ceamuru (CNFPA), Radu Bidiugan (INCS)
Membri invitați: Cristiano Valloppi, Tófalvi Éva, Simona Amânar, Narcisa Lecușanu, Zsolt Gyöngyössy, Trandafir Norbert, Alexandru Popescu, Alexandru Pădure, Cristian Sandu, Ciprian Anton.”

Sursă: Facebook – Eduard Novak

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!