Handbal feminin: S-a încheiat prima etapă din sezonul 2019-2020 al Ligii Florilor. Rezultatele etapei

Data: 2 septembrie 2019, 16:20 | Autor: Nănuț Mădălina

În weekend-ul 31 august – 1 septembrie s-au disputat partidele din prima etapă a Ligii Florilor la handbal feminin, sezonul 2019-2020. Noul sezon a început cu două egaluri, dar și cu o primă surpriză, CSM București, proaspăt câștigătoare a Supercupei României, fiind învinsă de HC Zalău.  

Prima partidă a noului sezon le-a adus față în față pe CS Minaur Baia Mare și CS Măgura Cisnădie. Partida s-a încheiat 25-25(11-12).

Alexandru Weber, antrenor principal Măgura Cisnădie: “Puțin nemulțumit, dar de la minus șase la egal pot spune că punct luat de noi aici este unul mare. Nici eu nu știu să vă spun dacă am pierdut puncte sau am câștigat un punct. Am revenit extraordinar de bine în joc, după un moment de cădere fantastic. Oricare dintre echipe putea câștiga acest meci, fiecare a avut această șansă. Consider că momentul decisiv în meci a fost când am cerut al doilea time-out în partea a doua”.

Magda Kovacs, antrenor secund Minaur: “E urât ceea ce s-a întâmplat cu noi, de la plus șase la egal. Trebuie să încercăm să remediem ceea ce n-a mers. Pe fondul ratărilor, teama de a nu greși, teama jucătoarelor nou venite, faptul că am rămas și în patru oameni, toate au contat. Echipa noastră mi se pare mai bună decât sezonul trecut, iar în meciurile de pregătire am făcut jocuri mult mai bune, cu echipa mai titrate decât echipa din Cisnădie. Măgura a avut două atuuri: Panici și Ada Moldovan, care oricând pot face diferența”.

A doua partidă încheiată la egalitate în prima etapă a Ligii Florilor s-a jucat la Slobozia, acolo unde AHCM Slobozia a primit vizita echipei CSM Slatina. Meciul s-a încheiat la scorul de 25-25(9-12).

Alexandra Georgescu, jucătoare CSM Slobozia: „Este dureros să pierzi puncte în ultima secundă la o fază banală de joc. Cu toate că adversarele luaseră un avans considerabil, noi am crezut tot timpul în șansa noastră. Ne-am adunat, ne-am susținut reciproc și astfel am reușit să revenim în joc. Cu siguranță, astăzi am fi meritat sa câștigăm”.

Lorena Ostase, jucătoare CSM Slatina: „Din păcate, la adăpostul avantajului pe care ni l-am creat pe tabelă, ne-am relaxat și am permis adversarului să revină. Mă bucur că în final am reușit un punct pentru că un egal în deplasare reprezintă totuși un rezultat pozitiv. Ne așteaptă un campionat lung și palpitant cu echipe care au ajuns la un nivel foarte ridicat. Cu mici excepții nu vom avea favorite clare inaintea meciurilor”.

Gheorghe Covaciu, antrenor CSM Slobozia: „Nu sunt deloc mulțumit de jocul prestat de echipa noastră în prima repriză. În repriza secundă ne-am revenit dar, din păcate, am plătit tribut lipsei de experiență. HCM Slobozia a jucat astăzi cu doua handbaliste debutante in Liga Florilor, Florenat Illie si Ana-Maria Vacariu. Sper să creștem de la meci la meci și să reparăm lacunele pe care le avem, în special pe faza de aparare.”

CSM Corona Brașov s-a deplasat în Capitală pentru prima partidă a sezonului acolo unde a întâlnit CS Rapid BUcurești. Meciul s-a încheiat la o diferență de 10 goluri în favoarea echipei din Brașov.

CS Rapid București – CSM Corona Brașov 20-30(9-14)

Ion Crăciun antrenor CSM Corona Brașov: ”Faptul că am început cu o victorie este o mare mulțumire pentru noi, mai ales că am aliniat o echipă cu o medie de vârstă fragedă. Ne-au lipsit trei jucătoare din formula de bază, dar sunt mulțumit că echipa s-a mobilizat și a obținut un succes important. Ne bucurăm și pentru faptul că putem promova jucătoare tinere, deoarece ele sunt viitorul pentru echipa națională a României. Sperăm să avem un campionat cât mai bun”.

 Robert Licu antrenor CS Rapid București: ”Este un prim meci, care ne-a arătat unde mai trebuie să lucrăm. Am marcat destul de puține goluri, fapt care mă nemulțumește. De asemenea, am făcut greșeli și în apărare. Cred însă că această echipă are un frumos vititor, iar de la etapă la etapă jocul nostru va crește în volum și în calitate. Sunt și aspecte pozitive în jocul nostru, iar ședințele de pregătire ulterioare se vor concentra tocmai pentru îmbunătățirea aspectelor vulnerabile”.

Echipa campioană, SCM Râmnicu Vâlcea a început cu dreptul noul sezon. Formația antrenată de Florentin Pera a trecut cu scorul de 24-18(13-7) de HC Dunărea Brăila și a obținut primele 3 puncte. Osterballe Norgaard a încheiat partida cu 6 goluri pentru Vâlcea, în timp ce Dache de la Brăila a marcat 4 goluri.

Un alt meci încheiat la o diferență de 10 goluri le-a avut în centru atenției pe SCM Gloria Buzău și CSU Cluj-Napoca. Partida s-a încheiat la scorul de 32-22(16-9)

SCM Craiova a început cu victorie noul sezon, după ce s-a impus pe terenul formației CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – SCM Craiova 22-24(10-11)

Bogdan Burcea, antrenor SCM Craiova:„O victorie muncită de către o jumătate de echipă unită ! Felicitări sportivelor și succes în continuare !”

Ultimul meci al primei etape s-a jucat la Zalău în Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici”. HC Zalău a obținut primele 3 puncte ale sezonului după ce s-a impus cu scorul 25-24(13-13) în confruntarea cu CSM București. Cea mai bună marcatoare a Zalăului a fost Abed-kader cu 14 goluri, în timp ce de la București, Itana Grbic a avut șase reușite.

Rezultate etapa 1 în Liga Florilor la handbal feminin:

CS Minaur Baia Mare – CS Măgura Cisnădie 25-25(11-12)

AHCM Slobozia – CSM Slatina 25-25(9-12)

CS Rapid București – CSM Corona Brașov 20-30(9-14)

SCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila 24-18(13-7)

SCM Gloria Buzău – CSU Cluj-Napoca 32-22(16-9)

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – SCM Craiova 22-24(10-11)

HC Zalău – CSM București 25-24(13-13)

Clasament Liga Florilor:

1 CSM Corona Brașov – 3 puncte

2 SCM Gloria Buzău – 3 puncte

3 SCM Râmnicu Vâlcea – 3 puncte

4 SCM Craiova – 3 puncte

5 HC Zalău – 3 puncte

6 CSM Slatina – 1 punct

7 CS Măgura Cisnădie – 1 punct

8 CS Minaur Baia Mare – 1 punct

9 AHCM Slobozia – 1 punct

10 CSM București – 0 puncte

11 CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – 0 puncte

12 HC Dunărea Brăila – 0 puncte

13 CSU Cluj-Napoca – 0 puncte

14 CS Rapid București – 0 puncte

FOTO: Federația Română de Handbal

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!