Tenis de masă: Marți începe Campionatul European pe echipe

Data: 2 septembrie 2019, 13:55 | Autor: Nănuț Mădălina

În perioada 3-8 septembrie 2019 la Nantes, în Franța, se va desfășura Campionatul European de tenis de masă pe echipe, competiție la care România este reprezentată de 10 sportivi.

Componența loturile naționale ale României:

Lotul feminin este format din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina DiaconuşiIrina Ciobanu, antrenor fiind Viorel Filimon. România face parte din Grupa A, alături de Spania şi Slovacia.

Lotul masculin îi include pe Ovidiu Ionescu, Adrian Crişan, Hunor Szocs, Cristian PleteaşiRareş Şipoş, antrenor fiind Andrei Filimon. România se află în Grupa B, alături de Suedia şi Ungaria.

La ultima ediție a Campionatului European, în 2017, la Luxemburg, România a cucerit medalia de aur cu echipa feminină, în aceeași componență, în vreme ce la masculin s-a clasat pe locul al 11-lea.

Înaintea Campionatul European de la Nantes, echipele naționale de tenis de masă ale României s-au bucurat din plin de mare! Sportivii s-au aflat în cantonament de pregătire la Constanța, unde și-au făcut timp și pentru o binemeritată relaxare.

Bineînțeles că este nevoie, pentru că dăm maximum la sală și știm cât ne antrenăm si cât efort facem. Are nevoie și corpul nostru de câte o relaxare așa”Bernadette Szocs, campioană europeană tenis de masa.

Ne detașăm, avem experiența necesară, nu putem sta tot timpul conectați la presiune. Este benefic acest lucru, să mergem pe plajă, să ne destindem, să mai glumim. E foarte frumos, mai ales că suntem prieteni și ne înțelegem foarte bine” Ovidiu Ionescu, vicecampion european tenis de masa.

Ovidiu Ionescu, reporter de ocazie

Ovidiu Ionescu a intrat în rolul reporterului și și-a luat colegele de lot la întrebări. Elizabeta Samara, Bernadette Szocs și Daniela Dodean Monteiro își doresc să fie la fel de relaxate și la Campionatul European de la Nantes, unde vor avea statutul de favorite. Obiectivul fetelor este apărarea titlului continental obținut anul trecut.

Este o presiune pe care nu o simțeam înainte. Este mai greu, pentru că știm că toată lumea încearcă să câștige împotriva noastră și să lupte mai tare pentru că suntem deținătorii titlului. Suntem cei mai buni și încercăm să aparăm ce avem” – Daniela Dodean Monteiro, campioană europeană tenis de masa.

“Tot timpul când a fost presiune pe mine am scos niște rezultate extraordinare și sunt pregătită pentru lupta asta” – Bernadette Szocs, campioană europeană tenis de masa.

Știm că toți din Europa vor să ne bată, însă noi suntem o echipă foarte omogenă. Noi sperăm să fie la fel ca la Luxemburg, să urmăm un slogan: fiecare să ia câte un meci și așa o să ieșim locul 1”Elizabeta Samara, campioană europeană tenis de masa.

Băieții nu se lasă mai prejos

Băieții sunt convinși că pot obține un rezultat mare la competiția de la Nantes.

Cred că orice este posibil, având în vedere ultimele rezultate. Forma noastră din ultima perioadă ne arată că avem o șansă. Avem incredere în noi, formăm o echipă de perspectivă, o echipă care poate cauza foarte multe probleme la acest Campionat European. Obiectivul este o medalie și chiar cred că este posibil.”Ovidiu Ionescu, vicecampion european tenis de masa.

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!