Tenis: Nicholas David Ionel s-a impus la Australian Open in finala de dublu a juniorilor

Data: 31 ianuarie 2020, 14:43 | Autor: Nănuț Mădălina

Dinamovistul Nicholas David Ionel a castigat finala de dublu a juniorilor de la Australian Open, devenind astfel primul roman care se impune la Melbourne intr-o proba pe puncte. Sportivul nostru a facut pereche cu elvetianul Leandro Reidi.

În ultimul act, perechea româno-elvețiană de trecut în cu 6-7, 7-5, 10-4 de Mikolaj Lorens (Polonia) / Karlis Ozolins (Letonia).

In sferturi cei doi sportivi au trecut de de italienii Francesco Maestrelli/Samuel Vincent Ruggeri, cu 6-4, 6-2, iar in semifinale i-au învins, tot în două seturi, 7-5, 6-4, pe elvețienii Jerome Kim / Dominic Striker.

Nicholas David Ionel devine astfel primul român care se impune la Australian Open într-o probă pe puncte (fără dublu mixt), indiferent de vârstă. Un singur român a mai triumfat la Melbourne, Horia Tecău (tot CS Dinamo), în 2012, la dublu mixt, alături de Bethanie Mattek Sands.

Nicholas David Ionel are 17 ani

Nicholas David Ionel este legitimat la CS Dinamo București, el antrenându-se însă la Academia Muratoglou din Franța, unde are o bursă. ”Este un jucător extrem de talentat. Are o plăcere teribilă de a juca, ar sta toată ziua pe teren, indiferent de ce adversar se află de partea cealaltă a fileului. Este un tip creativ, eu îl asemăn foarte mult ca stil cu Gael Monfils”, a declarat Diane Samungi, coordonatoarea secției de tenis de la CS Dinamo București.

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!