Volei feminin: Naționala U19 a României va juca la Ploiești meciurile din etapa a III-a preliminară a Campionatului European

Data: 10 mai 2018, 20:21 | Autor: Nănuț Mădălina

În perioada 28 iunie – 1 iulie Sala Sporturilor ”Olimpia” din Ploiești va fi gazda jocurilor care contează  pentru ultima fază de calificare la Campionatul European de volei feminin U19.

Voleibalistele ”tricolore” vor lupta alături de Belarus, Norvegia și Germania, în cadrul Grupei H, pentru ultimele bilete către faza finală a Campionatul European ce va avea loc în septembrie în Albania.

România a obținut șansa pentru a juca o nouă rundă preliminară, a 3-a, după ce în urmă cu două săptămâni a încheiat Grupa F din runda a 2-a preliminară pe locul 3. Voleibalistele din România s-au ”luptat” atunci cu Franța, Belarus și Belgia și au reușit să se impună în două din cele trei partide disputate. Meciurile s-au jucat tot în Sala ”Olimpia” din Ploiești.

Primele două echipe clasate se vor califica la turneul final din Albania. Echipa care se va poziționa pe primul loc la finalul ultimei etape preliminare va fi repartizată în Grupa 1 de la CE alături de Albania, Polonia, Italia, Bulgaria și ocupanta locului secund din Grupa I de calificare(Grecia, Slovacia, Slovenia, Olanda).

Echipa clasată pe poziția secundă în Grupa H va evolua la turneul final din Albania în Grupa a 2-a, alături de Turcia, Rusia, Serbia, Franța și câștigătoarea Grupei I din faza a III-a a preliminariilor.

Și în această fază primul criteriu de calificare este numărul de victorii obținute, urmat de numărul de puncte.

Tot în aceeași perioadă, 26 iunie – 1 iulie, dar în Cehia, Echipa Națională de volei masculin U20 a României va juca în faza a III-a preliminară alături de Cehia(echipa gazdă a Grupei J), Grecia și Serbia pentru un loc la turneul final al Campionatului European ce va avea loc în perioada 14-22 iulie în Olanda. Din grupă se califică doar echipa de pe primul loc. În cazul în care vor reuși să termine pe prima poziție, „tricolorii” vor juca la Campionatul European în Grupa 1, alături de Olanda, Germania, Belarus, Finlanda și Portugalia.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!