Volei: ”Maraton” de seturi în polivalenta craioveană. ”Cel mai important lucru este victoria pe care o putem sărbători acum”

Data: 16 august 2018, 16:10 | Autor: Nănuț Mădălina

Iubitorii voleiului au avut parte miercuri – 15 august de un maraton voleibalistic în Sala Polivalentă din Craiova. Ambele echipe de volei ale României, masculin și feminin, au jucat câte cinci seturi în primele meciuri oficiale ale preliminariile Campionatului European.

”Tricolorele” au pierdut primul meci din preliminariile Campionatului European.

Primele care au intrat în joc în polivalenta craioveană au fost voleibalistele antrenate de Mădălina Anghelescu și Marius Vasile Măcicășan. Echipa națională de volei a României a avut un start extrem de bun de partidă, ”tricolorele” reușind să câștige primele două seturi ale partidei, 25-21,26-24, finalul s-a încheiat în favoarea adversarelor din Bosnia și Herțegovina, care au reușit să se impună în următoarele 3 acte ale meciului.

România – Bosnia și Herțegovina 2-3(25-21,26-24,23-25,19-25,11-15)

Cele mai multe puncte pentru naționala României au fost reușite de Baciu – 19(6), urmată de căpitanul formației – Salaoru, cu 17(7) puncte.

”Elevii” lui Dănuț Pascu au obținut prima victorie din preliminariile Campionatului European.

Dacă fetele nu au avut noroc, sportivii antrenați de Dănuț Pasu și Ovidiu Macarie au reușit să se impună aseară în fața naționalei din Danemrca. S-au jucat tot cinci seturi. Voleibaliștii români au pierdut primul set al partidei datorită greșelilor proprii, 21-25. Actul secund a fost la discreția românilor, 25-20, urmat de un set trei jucat până în prelungiri și adjudecat de danezi, 24-26. Ultimele două seturi ale partidei au trecut în contul României, care astfel câștigă primul meci și pleacă cu moralul ridicat în Finlanda, pentru următoarea partidă din preliminariile Campionatului European.

România – Danemarca 3-2(21-25,25-20,24-26,25-22,15-11)

Căpitanul naționalei Românie – Laurențiu Lică a reușit să marcheze cele mai multe puncte – 19(5), a fost urmat de Aciobăniței cu 16(6) puncte.

Dănuț Pascu, antrenor al României: „Am pierdut primul set din cauza greșelilor personale și acest lucru a făcut jocul mult mai dur pentru noi, dar cel mai important lucru este victoria pe care o putem sărbători acum. Acest lucru este important pentru spiritul nostru de echipă”.

Următorul meci al naționalei masculine a României va avea loc în data de 22 august în Finlada, în timp ce ”tricolorele” se vor duela cu Spania, în deplasare, în data de de 19 august 2018.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!