Dinamo București are antrenor nou în sezonul 2021-2022. Xavier Pascual va prelua frâiele echipei din Ștefan cel Mare

Data: 1 iunie 2021, 12:41 | Autor: Nănuț Mădălina

Xavier Pascual (53 de ani) este noul antrenor al echipei de handbal masculin CS Dinamo București,  informează clubul printr-un comunicat de presă.

„Clubul Sportiv Dinamo aduce pe banca tehnică a echipei de handbal unul dintre cei mai valoroși antrenori din lume. Xavier Pascual (53 de ani) va antrena campioana României în următorii trei ani. Fost selecționer al naționalei României între 2016-2018, Pasqui are în spate o carieră fabuloasă, derulată integral la gigantul FC Barcelona, cu care a câștigat tot ce se putea câștiga.

Născut pe 8 martie 1968 chiar la Barcelona, Xavi Pascual a fost handbalist până în 2006, evoluând pe postul de portar. Două sezoane (1986-1987 și 1988-1989) a îmbrăcat tricoul blau-grana.

Din 2006 și-a început cariera de antrenor la Barca, responsabil mai întâi cu pregătirea portarilor, apoi ca antrenor secund. Pe 9 februarie 2009, Pasqui a preluat funcția de antrenor principal la FC Barcelona, când clubul catalan a decis să îl înlocuiască pe Manolo Cadenas.

În 12 ani de activitate la cel mai înalt nivel, lucrând cu mulți dintre marii jucători ai lumii, ​​Xavi Pascual a cucerit toate titlurile posibile. Recordul l-a stabilit în sezonul 2014/2015, când Barca, cu el la timonă, a câștigat șapte trofee, inclusiv Liga Campionilor.

În sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor, el a fost declarat cel mai valoros antrenor al competiției.

Palmaresul său ca antrenor la FC Barcelona

–        5 tilturi de campion mondial al cluburilor

–        2 Liga Campionilor

–        11 titluri naționale – Liga ASOBAL

–        10 Cupa Regelui Spaniei

–        10 Supercupa Spaniei

–        10 Cupa Spaniei

–        3 Ligi ale Pirineilor

–        8 Supercupa Cataluniei

Între 2016 și 2018, Xavi Pascual a fost selecționer al naționalei României. El a renunțat la reprezentativa tricoloră în iunie 2018, atunci când și-a prelungit contractul cu Barcelona, neputând să continue pe două fronturi.

Declarație Xavi Pascual:

Este o onoare pentru mine să mă întorc ca antrenor în România. Dinamo m-a dorit foarte mult și vreau să mulțumesc clubului pentru efortul depus pentru a mă avea pe banca tehnică în sezonul următor.

Pentru mine este o mare provocare și sper că această colaborare să fie de lungă durată și de mare succes. Aș dori, de asemenea, să îi trimit cele mai bune urări lui Javi Humet în aceste momente dificile pentru el. Am fost foarte impresionat de modul în care fanii dinamoviști l-au susținut în acele momente dificile.

HAI DINAMO !!!”

Xavier Pascual va prelua funcția de antrenor principal de la Constantin Ștefan, căruia Clubul Sportiv Dinamo îi mulțumește pentru realizările din ultimele trei sezoane și jumătate. ”

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Sursă: www.csdinamo.eu

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!