17 tineri sportivi romani au asigurata participarea la Jocurile Olimpice Buenos Aires 2018, dar numarul acestora mai poate creste

Data: 4 iulie 2018, 12:02 | Autor: Nănuț Mădălina

In perioada 6-18 octombrie 2018 la Buenos Aires, in Argentina, vor avea loc Jocurile Olimpice de Tineret(JOT), competitie la care tara noastra are deja asigurata participarea a 17 sportivi, iar numarul acestora se poate dubla.

La Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires vor participa sportivi cu varste intre 15 si 18 ani, din 206 tari, la 32 de sporturi si discipline sportive. In programul JOT au fost introduse, in premiera la Buenos Aires, intrecerile de escalada sportiva, breaking (un stil de dans urban cunoscut si sub denumirea de b-girling si b-boying) karate si patinaj viteza pe role, in completarea celor de atletism, badminton, baschet 3×3, box, canoe, ciclism, inot, sarituri ecvestre, sarituri in apa, scrima, fotbal in sala, judo, golf, pentatlon modern, canotaj, rugby in sapte, hochei pe iarba in cinci, navigatie, tir sportiv si tir cu arcul, tenis de masa, taekwondo, tenis, triatlon, handbal si volei pe plaja, haltere si lupte.

Sportivii romani mai au o luna la dispozitie pana la incheierea perioadei de calificare la JOT Buenos Aires.

Romania are asigurate 13 locuri cota, la cinci sporturi si discipline sportive: baschet 3×3 (feminin) – patru locuri cota, canotaj – doua locuri cota la feminin si doua locuri cota la masculin, gimnastica artistica (feminin) – un loc cota, gimnastica ritmica – un loc cota, lupte (feminin) – un loc cota, haltere (feminin) – doua locuri cota. In urma rezultatelor inregistrate, au obtinut calificarea nominal Andreea Dragoman si Cristian Pletea, la tenis de masa, Rebeca Candescu, la floreta feminin si Andrei Pastin, la sabie masculin. Numarul acestora se va putea dubla dupa incheirea perioadei de calificare si de redistribuire a locurilor ramase neocupate.

Sportivii care vor participa la JOT Buenos Aires 2018 vor fi desemnati in functie de locurile ocupate in in clasamentul mondial la tenis (16 iulie) si judo (31 iulie) iar la inot (3 august) in urma realizarii baremului de calificare si tabelei de punctaj a federatiei internationale (FINA) .

La tir sportiv, federatia internationala de specialitate a anuntat ca exista cateva locuri cota neocupate, iar Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, la propunerea federatiei sportive nationale de specialitate, a inaintat o solicitare de realocare a unuia dintre acestea pentru Daria Olimpia Haristiade, la pistol cu aer comprimat.

Perioada de calificare se incheie pe data de 31 iulie a.c., iar in luna august federatiile internationale de specialitate vor redistribui locurile cota ramase nealocate, fiecare tara putand participa cu maximum 75 de sportivi la sporturile individuale si cu maximum doua echipe (una feminia si una masculina).

Urmărește-ne pe Facebook:

Sursa: COSR

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!