Atletism: Alina Rotaru a obținut biletul pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Data: 30 iunie 2019, 20:13 | Autor: Nănuț Mădălina

Atleta Alina Rotaru a realizat astăzi baremul pentru Jocurile Olimpice Tokyo  2020 și ,împlicit, la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha 2019 (26 septembrie – 6 octombrie), informează fra.ro

Alina Rotaru se alătură astfel sportivilor deja calificați până în prezent la JO Tokyo 2020: Robert Glinta – înot, Laura Coman – tir sportiv, Florentina Iusco – săritura în lungime și echipa naționala de fotbal U21 a României.

Sportiva Alina Rotaru, de la CSM București, a sărit azi 6,91 m în cadrul concursului Hanauerland-Spiele de la Freistett (Germania).

Alina devine a doua atletă din România ce va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, după Florentina Iușco, care va concura în Japonia tot la săritura în lungime.

Totodată, săritoarea româncă a obținut biletul pentru Campionatul Mondial în aer liber de la Doha (Qatar) și devine a noua sportivă din țara noastră ce a obținut biletul pentru competiția din toamna acestui an după Daniela Stanciu (înălțime), Florentina Iușco (lungime), Claudia Bobocea (1.500m), Narcis Mihăilă (50 km marș), Andrei Gag (greutate), Andreea Panțuroiu (triplu salt), Alin Firfirică (disc), și Alexandru Novac (suliță).

La Freistett, Alina Rotaru a terminat proba de săritura în lungime pe locul 1, după ce a făcut de trei ori recordul stadionului: 6,60m, 6,65m și 6,91m.

“Mă bucur enorm ca în sfârșit am reușit sa pun o săritură bună pe prag. Sezonul acesta l-am început foarte bine și așteptam de mult un rezultat bun. Am avut concursuri foarte bune până acum, dar mereu săriturile lungi (6.80-6.90), erau ciupite și terminam concursul cu un rezultat care nu arăta adevărată mea valoare. Dar cum zice mereu antrenorul meu, Mihai Corucle: <>. Și da, am avut răbdare și azi în sfârșit am reușit, 6,91m. Urmează încă o serie de concursuri până pe 15 iulie și apoi o să începme pregătirea pentru Mondialul de la Doha”, a spus Alina Rotaru pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Rezultatul de azi de 6,91m reprezintă și un nou P.B. pentru Alina Rotaru în proba de săritura în lungime. Precedentul fusese realizat pe 16 iunie 2017, tot în Germania, la Gammertingen, și era de 6,78m.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!