Baschet feminin: România U20 a reușit ceea ce toată lumea aștepta de la ea, o victorie

Data: 13 iulie 2017, 22:38 | Autor: Kadi Bulgakov

Astăzi, România a disputat ultima partidă din cadrul Grupei C a Campionatului European feminin U20, în compania Irlandei și s-a impus cu 69-61.

După ce în partida de ieri fetele noastre ne-au ridicat în al nouălea cer, intrând la cabină cu un avans de 14 puncte, ca să ne trântească mai apoi cu toată puterea de pămând, pierzând la 6 puncte diferență; Astăzi, fetele antrenate de Daniel Calancea ne-au prezentat o altă tactică. Ne-au dat emoții la debut, ca pe parcursul sfertului doi să-și impună jocul și în cele din urmă să câștige partida cu Irlanda, scor 69-61 .

La fel cum observam în partida de ieri, nici astăzi nu ne-am mișcat foarte bine la recuperare. Parcă ne lipsește acel ”zvâc”, acea știință a poziționării în teren, care să ne permită să recuperăm mingea înaintea adversarului, probabil că tinerețea este de vină. Dar după evoluțiile de ieri (chiar dacă au pierdut) și de astăzi, sunt încredințat că fetele noastre vor găsi resorturile și maturitatea necesare pentru a-și îmbunătăți jocul și la acest aspect.

Jucătoarea meciului în tabăra României a fost Alina Podar (20p., 4rec., 1blc.). Au mai marcat pentru România: Ioana Ghizila (14p.), Ana Ferariu (11), Maria Ticu (11), Nora Demeter (6), Claudia Stan (4) și Ecaterina Armanu (3).

Cu toate că nu s-au impus decât într-o singură partida, în Grupa C a CE U20, tinerele baschetbaliste române au etalat un joc bun, consistent, pierzând meciuri pe care le controlaseră într-o mare măsură. Deci chiar dacă am încheiat destul de prost, avem speranțe la rezultate mult mai bune în viitor.

Lotul României a fost compus din:
Alina Pop, Claudia Dinu, Ecaterina Armanu, Ioana Ghizila, Ana Ferariu, Alina Podar, Nora Demeter, Amira Al Ash Hab, Roberta Bot, Maria Ticu și Claudia Stan. Antrenor: Daniel Calancea, asistent: Miruna Crasnic.

România încheie Grupa C în fața Irlandei, pe locul 5, cu 6 puncte. Fetele noastre vor mai disputa două meciuri de clasament în grupa 9-12.

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!