Box: Toți cei trei români boxează în prima gală finală a Campionatelor Europene Under 22 de la Târgu Jiu

Data: 1 aprilie 2018, 9:51 | Autor: Kadi Bulgakov

Campionatele Europene de seniori Under 22 la box programează astăzi galele finale, în care se vor decide campionii europeni la cele 20 de categorii de greutate – câte zece la masculin și feminin. Între cei care vor urca în ring la Târgu Jiu se află și trei români. Toți sunt programați să boxeze în prima gală, de la ora 13:30.

Gala de la ora 13:30 va fi transmisă în direct de postul public de televiziune, TVR, și va fi deschisă de finala feminină de la 57 kg, dintre Cristina Cosma (CSA Steaua) și italianca Irma Testa.

Meciul 3 le va opune pe Adrienn Juhasz (Ungaria) și pe Alina Gabriela Ene (CSM Slatina), la categoria +81 kg. Cele două pugiliste au fost singurele înscrise la această categorie, astfel că vor disputa direct finala.

În al cincilea meci al galerei, Robert Jitaru (CSA Steaua) își va apăra titlul de campion european Under 22 la categoria 56 kg, în fața azerului Tayfur Aliev. Jitaru a cucerit aurul european anul trecut, la Brăila. ”Sper să avem bucuria se a asculta cel puțin o dată Imnul național”, a declarat președintele FR de Box, Vasile Câtea.

La Târgu Jiu au venit și marii campioni ai boxului românesc Mihai Leu, Dorel Simion și Cristian Ciocan, pentru a fi alături de pugiliștii tricolori.Azi și-a anunțat sosirea și Francisc Vaștag. De asemenea, este prezent și Florin Mulcuțan, consilierul ministrei tineretului și sportului, Ioana Bran.

Cea de a doua gală finală va începe la ora 17:30.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!