Canotaj: Două medalii pentru România la Campionatul Mondial de la Linz și șapte calificări la Tokyo 2020

Data: 2 septembrie 2019, 11:01 | Autor: Nănuț Mădălina

Delegația României prezentă la Campiontul Mondial de canotaj de la Linz, Austria, a obținut două medalii de argint, dar și șapte bilete pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Medaliile au fost obținute de echipajul de dublu vâsle feminin și echipajul masculin de patru rame, iar calificarea pentru Tokyo 2020 a fost obținută de următoarele bărci: dublu rame masculin, dublu rame feminin, dublu vâsle feminin, dublu vâsle masculin, patru rame feminin, dublu vâsle categorie ușoară feminin și patru rame masculin.

Rezultatele sportivilor Români la Campionatul Mondial de canotaj de la Linz au fost următoarele:

Medalie de argint pentru echipajul de dublu vâsle feminin (W2X) format din Ancuța Bodnar și Simona Radiș.

Medalie de argint pentru echipajul masculin de patru rame (M4-) format din Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ștefan Constantin Berariu și Cosmin Pascar

Locul 6 in finală, pentru fetele din echipajul 8 plus cârmaci (W8+) 🚣🏻‍♀️ format din: Mădălina Cașu, Roxana Parașcanu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel și Daniela Druncea. Canotoarele o sa lupte pentru calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 la regata de la Lucerna 2020.

Locul 6 în finală și calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru echipajul de dublu vâsle masculin(M2X) format din Ioan Prundeanu și Marian-Florian Enache.

Echipajul masculin de opt plus carmaci (M8+) format din: Alexandru Matinca, Adrian Damii, Alexandru Chioșeaua, Constantin Adam, Cristi-Ilie Pîrghie, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Alexandru-Cosmin Macovei și Adrian Munteanu, au reusit sa câștige Finala B a probei, învingând echipajele celor din Canada (II) și Italia (III). Sportivii au reușit sa ocupe locul 7 in clasamentul final, amânând șansa de a se califica la Jocurile Olimpice la Regata de calificare de anul viitor, de la Lucerna!

In proba de simplu masculin (M1X), Mihai Chiruta, a ocupat locul 5 in finala D și locul 23 la general.

In proba feminină de patru rame (W4-) Vrinceanu Ioana, Bejinariu Viviana, Beresa Madalina, Tîlvescu Denisa s-au clasat pe locul 5.

Locul 4 pentru echipajul feminin de dublu vâsle categorie ușoară (LW2X) format din Ionela Cozmiuc si Gianina Beleagă.

Locul 5 în finala B pentru echipajul de patru vâsle (W4X) format din Maftei, Roșu, Logofătu și Pascanu. Canotoarele rateaza calificarea la Jocurile Olimpice la această competiție dar mai au o șansă la regata de calificare din 2020, de la Lucerna.

În proba de dublu rame (W2-), Cristina Popescu și Amalia Bereș s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, clasându-se pe prima poziție in finala B și locul 7 final.

Echipajul de dublu rame masculin (M2-) format din Cozmiuc și Tudosă  s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 după ce a obținut locul 4 în finala B și locul 10 la general.

S-au calificat la Tokyo 2020 următoarele bărci:

Barca de dublu rame masculin, cu Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc.

Barca de dublu rame feminin, cu Amalia Bereș și Cristina Popescu.

Barca de dublu vâsle feminin, cu Simona Radiș și Ancuța Bodnar.

Barca de dublu vâsle masculin, cu Florin Enache și Ioan Prundeanu.

Barca de patru rame feminin, cu Denisa Tîlvescu, Mădăina Bereș, Viviana Bejinariu și Ioana Vrînceanu.

Barca de dublu vâsle categorie ușoară feminin, cu Gianina Beleagă-Ionela Cozmiuc.

Barca de patru rame masculin, cu Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari,

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!