Canotaj: Trei echipaje romanesti s-au calificat deja la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Data: 29 august 2019, 13:26 | Autor: Nănuț Mădălina

Vesti bune de la Compionatul Mondial de Canotaj de la Linz, in Austria. Trei echipaje romanesti si-au asigurat deja participarea la Jocurile Olimpice.

S-au calificat pentru Tokyo 2020 barca tricolora de patru rame feminin, barca de patru rame masculin si barca feminina de dublu vasle categorie usoara.

Barca de dublu vâsle categorie ușoară, cu dublele campioane mondiale Gianina Beleagă-Ionela Cozmiuc, s-a calificat la competiția olimpică de anul viitor după ce a intrat în finala mondială de la Linz. Parte din programul samurai, canotoarele tricolore vor participa la a doua lor ediție de Jocuri Olimpice.

Barca tricoloră de patru rame a fetelor, cu Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Viviana Bejinariu și Ioana Vrînceanu, a rezistat eroic în lupta pentru calificare din semifinala de la mondialele de canotaj de la Linz. Cu un start mai lent dar cu un finiș care devine specialitate românească, tricolorele au ținut piept atacului Irlandei și au trecut linia de sosire după Australia și Danemarca si au obtinut si calificarea la Tokyo 2020.

La mondialele de canotaj de la Linz, barca de 4 rame a băieților, cu Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari, a reușit să treacă prima linia de sosire în semifinale și să se bucure de calificarea olimpică. Impresionantă maniera în care au gestionat cursa, finișul irezistibil și românii pot visa de acum și la medaliile mondiale.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!