Haltere: Cinci medalii pentru România la Campionatele Europene de la Batumi în prima zi

Data: 7 aprilie 2019, 12:54 | Autor: Nănuț Mădălina

Sâmbătă 6 aprilie la Batumi,  în Georgia, s-a dat startul Campionatelor Europene de haltere, seniori, – Competiție de Calificare Olimpică la Tokyo 2020.

Încă de prima zi sportivii români au urcat pe podiumul competiției, acestia reușind să obțină 5 medalii, 3 de aur și 2 de argint, după cum urmează:

Cosmina Pană, legitimată la CSM Bacau și componentă a Lotului Național de Tineret,  condusă de antrenorul Nițu Nicolae, a fost prima reprezentantă a României  la europene în limitele categoriei 45 Kg. Sportiva ”tricoloră” a obținut și prima medalie pentru delegația României, bronz la stilul aruncat, cu 84 Kg. La stilul smuls si la total, Cosmina a obtinut doua clasari pe locurile 5, cu 65 si 149 Kg.

Iancu Valentin, legitimat la CS Olimpia București, și Luca Marian, legitimat la CS Dinamo București, ambii componenți ai Lotului Național și Olimpic de Seniori, au intrat în concurs la Campionatele Europene de Seniori – Competiție de Calificare Olimpică Tokyo 2020, în limitele categoriei 55 Kg. Sportivii sunt conduși în concurs de antrenorii lotului Becheru Petre, Agache Doru și Urdas Constantin.

Luca Marian și-a asigurat bronzul continental, la stilul smuls, cu 103, 109 și 111 kg, în timp ce Iancu a reusit doar o clasare pe locul 7, dupa ce a ratat de doua ori incercarile la 107 Kg, acesta terminand cu 102 Kg. La stilul aruncat, Luca a terminat pe locul 5, cu 134 Kg, iar, la total, pe locul 4 cu 245 Kg, în timp ce Iancu a obținut două locuri 6, la aruncat și total cu 130 si 232 Kg.

A patra sportivă care a început competiția pentru România a fost Andrieș Elena, legitimată la CS Olimpia București și componentă a Lotului Național și Olimpic de Seniori, antrenată de Becheru Petre, Agache Doru si Urdas Constantin.

Andrieș Elena este tripla campioana europeana de seniori la Batumi. Sportiva româncă a încheiat competiția în limitele categoriei de 49 kg cu următoarele rezultate:  smuls – 87 kg, aruncat – 103 kg și totalul olimpic cu 190 kg.

Ceremonia de premiere a fost oficiată de președintele FRHaltere, dl. Nicu Vlad.

FOTO: Federatia Romana de Haltere – Romanian Weightlifting Federation

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!