Canotaj: Echipajele românești au început întrecerile la Campionatul Mondial de la Linz

Data: 25 august 2019, 20:16 | Autor: Nănuț Mădălina

Duminică 25 august s-a dat startul  întrecerilor  la Campionatul Mondial de canotaj de la Linz, iar bărcile tricolore au înregistrat primele rezultate.

Emoțiile s-au risipit de la primul start pentru sportivii care au urcat în cele 7 ambarcațiuni românești care au concurat azi în Austria.

Barca de 4 rame a fetelor – Viviana Bejenariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereș și Denisa Tîlvescu, a câștigat seria și s-a calificat direct în semifinalele.

Echipajul masculin de dublu rame (M2-) format din Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au deschis întrecerile cu un loc 3 în serie, după Africa de Sud și Serbia, loc care i-a trimis în sferturile mondialelor programate miercuri.

Tot în sferturi a ajuns și echipajul feminin de dublu rame (W2-) alcătuit din Cristina Popescu și Amalia Bereș. Sportivele au sosit pe locul doi în serie, după Spania, și vor concura miercuri în următoarea fază.

La dublu fete categorie ușoară, campioanele mondiale en-titre, Gianina Beleagă- Ionela Cozmiuc au terminat pe locul 2, după Olanda, urmând a concura miercuri în sferturi.

 La dublu vâsle, Ioan Prundeanu și Florin Enache au terminat în urma Olandei dar s-au calificat în sferturi.

Două bărci vor concura în recalificări, cea de 4 rame masculin, cu Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari- locul 2 în serie, după Polonia, dar și barca de simplu condusă de Mihai Chiriță, locul 4 în seria sa.

Cu o participare record la o editie a CM, dupa cum a afirmat  Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj, de cinci ori campioana olimpica, reprezentatii Romaniei si-au propus ca la intrecerile de la Linz, unde are loc prima si cea mai importanta selectie pentru Tokyo 2020, sa asigure bilete la Jocuri pentru cat mai multe barci.

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!