Haltere: Puștii români au cucerit Las Vegasul. Nouă medalii obținute de sportivii noștri

Data: 11 martie 2019, 20:55 | Autor: Nănuț Mădălina

Sportivii români prezenți la Campionatele Mondiale de haltere pentru Juniori II de la Las Vegas au obținut 9 medalii: 4 de argint și 5 de bronz.

După cele trei medalii obținute de arădeanul Florin Cosmin Krupla, a venit rândul fetelor să urce pe podium la Campionatele Mondiale de Juniori II – Youth de la Las Vegas SUA. Sportivele de la haltere, Andreea Cotruța și Mihaela Cambei, din Centrul Național Olimpic de Pregătire al Juniorilor de la Botoșani, au adus României alte 6 medalii.

Botoșăneanca Andreea Cotruța este triplă  medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de Juniori II Youth de la Las Vegas, la stilul smuls, aruncat și la totalul olimpic, în limitele categoriei 55 Kg, cu 76, 95 si 171 Kg.

Andreea Cotruța este legitimată la CS Botoșani și este componentă a Centrului Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor,

Mihaela Cambei este dublă vicecampioană mondială, la total si la smuls, la Campionatele Mondiale de Juniori II – Youth de la Las Vegas SUA, cu rezultatele 159 si 73 Kg, în limitele categoriei 49 Kg. La stilul aruncat, Mihaela a reușit o clasare pe locul 3, cu 86 Kg, dupa ce a ratat încercările la 90 si 91 Kg.

Mihaela Cambei este legitimată la CSM Onești, unde a fost inițiată de antrenoarea Cristina Maftei. Sportiva este componentă a Centrului Național Olimpic pentru Pregătirea Junioarelor de la Botoșani și se pregătește cu antrenorii Liliana Niculita și Mircea Flamand. În 2018, halterofila a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires ARG

Tot la Campionatele Mondiale de Juniori II – Youth de la Las Vegas SUA , a concurat și George Florea, în limitele categoriei 67 Kg, care a obținut o clasare pe locul 6, la stilul aruncat, cu 145 Kg, la stilul smuls și la total, terminând pe locul 8, cu 115 Kg, respectiv 7, cu 260 Kg. George Florea este legitimat la CS Olimpia București și component al Centrului Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Bistrița.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!