Gimnastică: Maria Holbură, al 49-a sportiv român calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Data: 6 octombrie 2019, 10:43 | Autor: Nănuț Mădălina

Gimnasta Maria Holbură s-a calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, în concursul individual-compus, și a devenit al 49-lea membru al Team România care reușeste această performanță.

”Maria Holbură a terminat pe locul 54 concursul de calificare al Mondialelor de la Stuttgart la individual compus, cu 50.632 p (sărituri – 13.300, paralele – 12.233, bârnă -12.733 și sol -12.366). După eliminarea națiunilor calificate cu echipa, Maria Holbură a devenit a 13-a calificată la Jocuri dintre cele 20 de sportive care și-au câștigat biletul pentru Tokyo”, a transmis COSR.

Foto: FB – Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a încheiat concursul mondial de calificare pe locul 22 din 24 posibile, ratând astfel calificarea pentru Jocurile Olimpice de vară.

Statelor Unite ale Americii, Rusiei si Chinei, calificate încă de anul trecut, li s-au adăugat acum pe tabloul olimpic Franța, Canada, Olanda, Marea Britanie, Italia, Germania, Belgia, Japonia și Spania.

CM de la Stuttgart continuă în 6-7 octombrie cu calificările masculine (România va evolua luni), urmate de finalele pe echipe (feminină, în 8 octombrie, şi masculină, în 9 octombrie), finalele la individual compus (feminină, în 10 octombrie, şi masculină, în 11 octombrie), precum şi cele pe aparate (în 12-13 octombrie).

La Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor califica de la CM de la Stuttgart nouă echipe, respectiv 12 gimnaşti şi 20 gimnaste la individual-compus şi medaliaţii în finalele pe aparate, la feminin şi masculin.

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!