Oină: Straja București și Frontiera Tomis Constanța vor lupta în finala mare a Cupei Regelui la Oină – 2017

Data: 6 iulie 2017, 17:25 | Autor: Kadi Bulgakov

Astăzi, 13/05/217, Stadionul Național ”Arcul de Triumf” a fost gazda semifinalelor Cupei Regelui la Oină. La competiție au luat parte următoarele echipe: ACS Frontiera Tomis Constanța, ACS Straja București, CS Brigada Gherăești, CS Politehnica Cluj.

Prima semifinală a debutat la ora 16:00 și le-a adus față în față pe Straja București și Brigada Gherăiești. În prima parte echipa locală a punctat foarte bine conducând la finalul primei jumătăți cu 12-4. În partea secundă Bucureștenii și-au mărit avansul reușind să se impună cu scorul de 24-13.

Straja București – Brigada Gherăiești – 24-13

Cea de-a doua semifinală, în care s-au întâlnit Frontiera Tomis Constanța și Politehnica Cluj, a fost una mai echilibrată, dar ca și în prima partidă echipa care a reușit să se distanțeze în prima parte a câștigat și partida. Frontiera Tomis Constanța a fost echipa mai eficientă ”la bătaie”, încheind prima repriză în avantaj scor 12-4. După pauză câteva lovituri scurte, ale Politehnicii Cluj, au facilitat victoria echipei din Constanța care s-a impus în final cu 18-11.

Frontiera Tomis Constanța – Politehnica Cluj – 18-11

Mâine cu începere de la ora 09:00 se vor disputa finale Cupei Regelui la Oină – 2017 după cum urmează:
09:00 – Finala mică – Brigada Gherăiești – Politehnica Cluj
10:00 – Campania de promovare Iubesc Oina (Demonstrație oină și jocuri tradiționale cu vedete)
11:00 – Finala mare – Straja București – Frontiera Tomis Constanța
12:30 – Festivitate de premiere.
La finala mare va participa Alteța Sa Regală Principele Radu al României care va oficia și festivitatea de premiere.

Pe parcursul competiției vor fi desfășurate activități de inițiere în oina și alte sporturi tradiționale (țurca, popicul etc), fiind puse în joc numeroase premii pentru participanții de toate vârstele.

error: Content is protected !!